Обоснована прогноза за Ливърпул – Барселона

Ливърпул - Барселона

Прогноза за Ливърпул – Барселона

Наблюдавахме прекрасен сблъсък между тези футболни колоси още насред „Камп Ноу“, който до голяма степен оправда предвижданията, до друга – не.

Ливърпул

В много отделни моменти от него „червените“ бяха по-дейният от двата тима, но така и не успяха да стигнат до най-важното във футбола – реализирането на попадения.

Пред противниковата врата те бяха разконцентрирани като направиха страшно много пропуски чрез всички свои обичайни футболисти в нападение. Барселона използва многобройните грешки в отбраната на съперника и още от първия си гол, усети несигурността сред четиримата в дефанзивната линия на „червените“, използва това още на няколко пъти и така стигна до една разгромна победа, която следва да донесе класирането с лекота в следващия кръг на надпреварата.

Многократно е обсъждано това, че един от най-коварните резултати в подобни турнири е 2:0. При 3:0 положението е чувствително по-различно, тъй като всичко, от което на практика се нуждае тимът, спечелил с подобна разлика (в първия двубой като домакин), е само един гол в реванша. Стигне ли до него, то следва съперникът му да се разпише на 5 безответни пъти, за да се класира, което е много, много малко вероятно.

Въпреки разгрома определено имаше немалко поводи за оптимизъм от самия начин на игра на „червените“. Лошото за тях е, че двама от обичайните им трима титуляри в нападение са с контузии и няма да са на разположение за този двубой. Това са Мохамед Салах и Роберто Фирмино, така че Садио Мане остава най-основният фактор за реванша с „каталунците“. „Червените“ вече имат огромно изоставане и няма място за отстъпление. И при този резултат те със сигурност не са за отписване, а многократно през седмицата се споменаваше за онзи финал с Милан от 2005-а, в който те се върнаха в играта не в рамките на 90 (каквато възможност имат в предстоящия двубой), а в рамките на едва 45 минути.

Барселона

Ливърпул ще предприеме много атакуващи действия от самото начало и ще направи така, че съперникът да бъде натикан в собствената му половина. Това е ситуация, в която „каталунците“ въобще не се чувстват комфортно и такава, в която техните силни страни се ограничават страшно много. От самото начало Ливърпул ще контролира случващото се на терена и за разлика отпреди седмица, този път ще е много по-убедителен и пред гола.

Червените“ ще стигнат до победата, а няма да е изключено и да погледнат към нещо повече от този двубой. Точно в този момент коефициентите за тяхно класиране се спират точно на 17.

първенство:Шампионска лига – 1/2 финал
двубой:Ливърпул – Барселона
прогноза:Ливърпул
коефициенти: коефициент 2.00 в Bet365
Статус:Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент2.602.602.60