Футболна прогноза с анализ Лион – Амиен

Лион - Амиен

Преди мача на Лион – Амиен от френската лига 1 с обоснована прогноза

Лион и Бруно Женесио работят постепено, правилно и всъщност много успешно. Вече 3 години сътрудничество и толкова добри резултати, които несъмнено се нравят на многобройните привърженици на тима.

Големите отличия за този неособено дълъг период все още липсват, но въпреки това се забелязва много добра атмосфера около целия тим и феновете му – една идея и прекрасен синхрон между тях, което в случая е най-важното.

Женесио продължава да дава път на много млади футболисти, които впоследствие се превръщат в големи звезди, биват продавани, а отборът получава главозамайващи трансферни суми.

Лион

Точно неговият тим се превърна в един от „обектите на атака“ от голяма част от водещите отбори в Премиършип, като това е изцяло образно казано. Набил Фекир прикова интереса на Челси и Ливърпул, а още няколко от „хлапетата“ бяха на прага на големи трансфери в посока „Острова“, които по изричното настояване на Женесио така и не се осъществиха, като офертите не бяха никак лоши, дори напротив.

Само за Фекир в клубната каса щяха да постъпят повече от 50 милиона паунда и въпреки това от ръководството на Лион показаха огромно желание да не се изкушат, а да задържат един от водачите на тима, който да го отведе до нови висини.

Парадоксалното е, че въпреки, че отклони такава многомилионна оферта, към момента тимът на Лион е с около 45 милиона паунда на плюс от този трансферен прозорец. В тима бяха привлечени едва няколко нови сред които: Танги Ндомбеле, Омар Соле, Рео Грифитс и Лео Дюбоа, като само за първите двама от тях бяха платени суми.

Трансферът на добре познатия Ндомбеле беше едно от най-нормалните неща на света след като юношата на Амиен беше под наем в Лион през миналия сезон и направи зашеметяващи изяви. Откуващата му клауза в размер на малко над 7 милиона паунда беше активирана на секундата от Лион и така тимът ще има услугите му поне и през идния сезон.

Зашеметяващи бяха сделките, които „хлапетата“ осъществиха в изходяща посока. От тима си тръгнаха Мухтар Диакаби, Серхи Дардер, Николас Н‘Колу, Жан-Филип Матета, Ромен Дел Кастийо, Алдо Калулу за общо малко над 30 милиона паунда, а най-върховият трансфер в тази посока несъмнено беше този на едва 16-годишния суперталант на френския футбол Вилем Гьобелс, който потегли към един от местните врагове Монако срещу точно 18 милиона паунда. Така Лион запази всичките си топ-футболисти и гледа много сериозно към началото на новия сезон.

Амиен

Първият опонент е бившият тим на едно от големите попълнения – Танги Ндомбеле – Амиен. Точно този голям трансфер на Ндомбеле позволи на въпросния тим да използва сумата и да е активен на трансферния прозорец, за да се подсили с няколко сериозни попълнения.

Въпреки това липсата на достатъчно силни изпълнители в редиците е видима и много трудно в този си вид Амиен ще достигне до спасението.

В никакъв случай привлечените едва петима футболисти няма да са способни да придадат някакъв блясък на тима и да го оставят далеч от зоната на изпадащите. Хуан Ферней Отеро е перлата в короната на селекцията им, като той дойде срещу малко под два милиона паунда, а освен него в тима пристигнаха по двама футболисти като свободни агенти и под наем: Матьо Дрейе, Рафал Кузава, Емил Крафт и Еди Нахоре.

От ръководството направиха една много груба грешка – че не вложиха повече от получените за Ндомбеле средства в закупуването на футболисти, които да повдигнат нивото в тима. Това ще се отрази страшно негативно още в първия кръг, в който не се задават особено приятни 90 минути.

Всеки го очакват бонуси в бет365 при онлайн залог.

прогноза: 1 (-1.5АХ) @ 1.67
първенство:Франция – Лига 1
двубой:Лион – Амиен
прогноза: Лион -1.5 гола
коефициент: @1.67
Статус: ?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.671.651.66