Лестър – Уест Бромич – обоснована прогноза

„Лисиците“ са на гребена на вълната след нова паметна продукция на ниво „Шампионска лига“. Неприятностите за тях, водещи до гигантски главоболия, се обвързват единствено с Премиършип, където по ирония на съдбата имат да защитават титла. Оказа се, че влизат в обувките на Челси от миналия сезон, като вече има наченки, че Лестър ще е шампионът на Англия, който през следващата кампания – когато трябва да защитава титлата си, всъщност остава на най-голяма дистанция от върха.

Тимът на Раниери запази най-значимите си играчи, постигнали този феноменален успех, но вече си личи, че те не са в състояние да повторят магическата кампания. И това е не поради причината, че Лестър е по-слаб тим или нещо такова, а поради факта, че всички останали опоненти са напреднали и нямат нищо общо с показваното през миналата кампания. Нито Арсенал, нито Сити, нито пък Ливърпул и дори Челси имат нещо общо с резултатите и играта си отпреди година.

Лестър трябва да се вземе в ръце и то в кратки срокове, понеже попада в много сериозен риск да остане във втората половина на таблицата. Една от новите звезди на тима – топ-реализаторът на Спортинг през последните години – Ислам Слимани попадна в лазарета на тима. Каспер Шмайхел му прави компания там след като получи нова контузия – този път в ръката. Менди е другото съществено име от състава на Раниери, което все още е трайно извън плановете на италианския специалист и в този случай единствената причина е контузия.

Уест Бром има ужасяващи притеснения преди визитата си на „Кинг пауър“. Тони Пюлис няма как да включи дори в разширения си състав двамата топ-футболисти на тима през последните седмици – Джеймс Макклейн и Насер Шадли. Първият е с наказание за натрупани картони, докато вторият претърпя тежка травма в коляното. Без тях Уест Бром няма да намери сили за отговор на шампионите, които на свой ред ще върнат усмивките по лицата на феновете си.

 

Прогноза: Победа за Лестър
Коефициент 1.80 в bet365-link
Статус: загубен
Резултат:1-2