Лестър – Ливърпул – обоснова футболна прогноза

 

Лестър - Ливърпул

Обоснована прогноза за Лестър – Ливърпул

„Лисиците“ изпратиха една седмица, изпълнена със смесени чувства. Първо дойде поражението им в „Шампионска лига“, което всъщност изобщо не бива да бъде възприемано като някакъв голям провал, още повече, че вкараха скъпоценния гол на чужд терен, а броени дни след това беше съобщена и новината за раздяла с Клаудио Раниери.

Собственикът на Лестър Вихай Сривадханапрабха  беше жестоко нападнат от медиите за тази треньорска смяна, като самият той сподели, че е имал разговор с играчите, които на свой ред са изказали желанието си Раниери да бъде заменен. В този ред на мисли би следвало щом постигнаха това, което искаха, в идния сблъсък с Ливърпул да видим най-доброто от възможностите им, но не точно.

Самите те ни най-малко си даваха сметка какви грандиозни сътресения ще настъпят след като си позволиха да загубят толкова важен човек от редиците си. Така на мястото на Раниери със статут на временен треньор ще застане Ричард Кокерил. Същевременно стана ясно, че собственикът на клуба се е насочил еднопосочно към Гуус Хидинк, който имаше престой и в Премиършип.

Би било интересно да го видим не начело на отбор с топ-амбиции, какъвто оглавяваше (Челси), а на такъв от другия край на класирането, какъвто към този миг е Лестър. Не се прогнозират големи промени поне около стартовия състав на „лисиците“, който би следвало да включва Шмайхел, Симсън, Морган, Хут, Фукс, Дринкуотър, Ндиди, Олбрайтън, Марез, Муса, Варди.

Най-много да има едно изменение, като най-възможно е то да бъде обвързано с присъствието на Демарай Грей в стартовата единадесеторка. Бързоногият млад супер талант разкри феноменални качества в последните сблъсъци и по ирония на съдбата след няколко срещи, в които му се налагаше да остане на пейката, най-накрая получи титулярното място.

Настъпващите облаци над „Кинг пауър стейдиъм“ не са в характерния тъмен цвят, а в червен, какъвто е основният на Ливърпул. Дългата едномесечна „дрямка“ на тима от „Анфийлд“ през януари най-накрая беше прекъсната. Едни ще кажат, че просто не са имали късмет, други, че липсата на Садио Мане, който през целия месец беше в Африка, за да участва в местния турнир с екипа на Камерун, се е превърнала в извънредно значима. Най-приятното за Юрген Клоп и неговите момчета е, че поне за сега негативите изглеждат останали в миналото.

Стойностният футбол, който показаха в последния кръг – преди две седмици, им дава напълно основателна инициатива да поемат обратно към завръщането си в Топ 4. „Червените“ могат да го сторят още след броени часове – ако, разбира се, изкопчат трите точки от визитата си на „лисиците“. Юрген Клоп рядко прави каквито и да било промени в стартовия състав, като единствената дилема е за футболистите в средата на терена.

Би следвало немският специалист да заложи на Миньоле, Милнър, Матип, Лукас, Клайн, Вайнаудъм, Хендерсън, Лалана, Коутиньо, Фирмино, Мане. Най-накрая Ливърпул ще се освободи от дългогодишните си предразсъдъци и ще се завърне към силните си игри от самото начало на кампанията. Вдъхновен от завръщането на Мане, подобряването на състоянието на Коутиньо и активизирането на Фирмино – точно това трио ще инициира акцията по отмъкването на трите точки от „Кинг пауър стейдиъм“ и запращането на „лисиците“ в зоната на изпадащите.

Между другото Лестър влиза в този сблъсък точно от място под чертата, но при победа ще се измъкне от там, като освен това и ще си извоюва изграждане на малка преднина в спора за спасението. Всичко това в крайна сметка ще остане само в сферата на предположенията, тези на хартия. Паузата се отрази много добре на тима на Ливърпул, който направи един кратък лагер на испанска територия – в Ла Маня, като и Юрген Клоп изрази задоволството си от свършената работа там. Завръщайки се в Англия, той и неговите момчета, ще бъдат на топ-ниво и ще се задържат на победния път.

Прогноза: Ливърпул
Коефициент:1.67 в bet365-link
Статус:Загубен