Кристъл Палас – Лестър

Кристъл Палас - Лестър - прогноза

обоснована прогноза за Кристъл Палас – Лестър

Насочваме вниманието на съботния следобед към един много любопитен сблъсък, който не попада сред най-дискутираните в кръга. Някак си футболните запалянковци на „Острова“ променят посоката, в която са вперили погледи, многократно, но неоспоримо е едно – най-много внимание този уикенд ще получи съперничеството между Челси и Манчестър Юнайтед.

Това по никакъв начин няма да лиши от възможност за изява всеки от останалите 18 тима в елита на страната. Два от тях, обединени от миговете си на върховенство по английските футболни терени в рамките на последния месец, ще кръстосат шпаги насред „Селхърст парк“. Кристъл Палас в никакъв случай не е ефектен (поне в по-голямата част от изявите си) и въпреки това крачи много уверено не просто към спасението, а към утвърждаването си в средата на класирането.

Въпреки леките спънки, които Алардайс беше задължен да превъзмогне по отношение на оптималния си избор за стартов състав (контузиите на Уикъм, Анхолт, Дан и Томкинс), тимът е истинско изящество и няма нищо общо с изявите си от последната година на периода на Пардю.

Вдъхновението се върна и обвзе цялата част от Лондон, симпатизираща на тима, а оцеляването вече сякаш дори не стои на дневен план. Създаде се една много позитивна обстановка около тима на домакините, която благоприяства оставането на тима по същия този път, осеян с рози и цветя.

В този спор ще станем свидетели на това как футболистите на Лестър физически ще са на игралното поле, но в действителност мислите им ще блуждаят на друго място. Не е трудно да се намери обяснението в това, че те отстъпиха само с 1:0 във визитата си на Атлетико Мадрид в първия четвъртфинал от „Шампионска лига“ и само след броени дни „Кинг Пауър“ ще стане свидетел на нещо феноменално.

Неоспоримо е съждението, че Шекспир ще даде наставления в посока съхранение на усилия и дори тимът да отстъпи на „Селхърст“, няма да бъде обвзет от каквато и да било паника.

Прогноза:Кристъл Палас
Коефициен 2.20 от efbet
Статус:?