Прогноза за Кристъл Палас – Арсенал

Кристал Палас - Арсенал

Прогноза с анализ за Кристал Палас – Арсенал

Едно от многото лондонски дербита през сезона идва в този кръг от Премиършип. Точно по това време преди година започна голямото преобразяване на „орлите“, които се завърнаха към най-доброто си състояние. С разликата, че през тази кампания стартираха сезона в пъти по-добре спрямо миналата, кризата и този път се оказа неизбежна.

Вече 3 последователни загуби за тях и гигантски спад в класирането. От намиращи се в средата на таблицата, те се озоваха на 15-то място преди началото на двубоя, а една победа може да им повлияе много добре като ще ги изкачи с две места напред и ще ги отдалечи на 5 от зоната на изпадащите.

Кристъл Палас

Големият проблем за „орлите“ през този сезон е изцяло свързан с изявите им в предни позиции. Реализираните едва 5 гола им пречат страшно много за записването на по-добри резултати. Много малко са отборите в Премиършип, които все още не са преминали кота 10 през сезона, а по всичко изглежда, че Кристъл Палас ще остане под нея поне още няколко кръга.

Домакинството на Арсенал е една много добра възможност най-накрая тимът да сложи край на отчайващото си представяне и да започне да печели. Многократно през последните години той загатваше, че е способен да поднася големи изненади на своя „Селхърст“ срещу големи тимове. Неслучайно точно „орлите“ бяха един от малкото отбори, спечелили нещо от съперничествата си с Манчестър Сити през миналия сезон когато „гражданите“ бяха просто неудържими.

Арсенал

Арсенал навлезе в изумителна серия през последните два месеца и половина. Отборът на Унай Емери преоткри себе си като записа 11 поредни победи и нито един резултат, различен от споменатия. Последният случай, в който „артилеристите“ не стигнаха до победа е от 18-и август когато отстъпиха на Челси с 3:2. Със сигурност задаващото се гостуване на Кристъл Палас няма да е толкова лесно, колкото всички смятат.

Големият проблем за „артилеристите“ ще е свързан изцяло с опазването на голямата фигура в противниковите редици – Уилфред Заха. Бързоногият футболист на „орлите“ ще изиграе поредна силна среща и ще разгърне несъмнените си качества в нов голям за своя тим двубой. Серията от последователни провали ще намери своя край и най-накрая ще се забележи подобряване в нападението на Палас.

Рой Ходжсън ще прибегне до една от любимите си тактики, а именно използвайки дългите подавания към Заха. Скоростта на последния ще се яви ключа към реализирането на попадението, а тромавата защита на Арсенал за пореден път ще се пропука. По подобие на последните два директни двубоя Кристъл Палас и Арсенал ще продължат с головите спектакли.

първенство:Англия – Висша Лига
двубой:Кристъл Палас – Арсенал
прогноза: Гол/Гол или да отбележат и двата:Да

коефициент: 1.70 в betfair
Статус:Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.701.701.70