Серия А – началото

Серия А - прогноза

Анализ кой ще се следващия сезон в италианската серия А

Макар и в разгара на летния трансфер прозорец, ние от 5bet.eu ще се опитаме да направим анализ и прогноза, кой ще спечели следващото скудето? Ще се опитаме да направим кратък, обзор на всички „ заподозрени“ отбори, от който може да се очаква това. Ювентус, доминира в италианския футбол през последните години, след като и през изминалия сезон „биаконерите“ спечелиха титла в „Серия А“. След като това се случва за 6-ти пореден сезон, разбираемо започваме точно с този отбор.

Анализ преди старта

Кампанията „Серия А“ ще започне през август месец, когато всичките 20-отбора ще изиграят по-два мача – веднъж като домакин и веднъж като гост, за да може в края на май 2018 година да бъде определен новият шампион на „Серия А“.

За разлика от предходните години, шефовете на Серия А премахнаха двуседмичната зимна почивка, която традиционно беше между Коледа и Нова година. Вместо това, за първи път ще има “боксинг дей“ (boxing day) и в италианска „Серия А“. И то какви ? Жребия определи на 30 декември да има цели две „класически“ дербита – Фиорентина срещу Милан и Интер Милано срещу Лацио.

Докато воденият от Масимо Алегри – Ювентус е фаворита на букмейкърите, се очаква този сезон отборът да срещне по-сериозна конкуренция. Броят на преките конкуренти можем да кажем се увеличи с още един отбор – този на Милан. Това се дължи на новите собственици на едноименния клуб от Милано. Те и досега похарчиха много средства, с крайната цел – да върнат клуба на позабравеното първо място.

Ювентус

Както вече споменахме тимът от Торино, започва новата кампания като изявен фаворит за спечелването на рекордно 7-мо поредно скудето.
Без съмнение, отборът върви в правилна посока и може би това е най-стабилния отбор в Италия – не само финансово, но и от към таланти и ръководни кадри. Клубът се придържа към политика да не задържа играчи, който искат да напуснат – Дани Алвеш, подписа двугодишен договор с Ювентус на 1 юли 2016, но премина в френския ПСЖ като свободен агент. Другия „голям“ напускащ „биаконерите“ безспорно е Леонардо Бонучи.

Трансферът на „новият капитан“ на Милан, за мнозина беше шокираща новина. Да „пуснеш“ един от най-добрите защитници в Света в конкурентен отбор за 42 млн. евро ( когато 40 млн евро, се дават за анонимници) изглежда нелогичен ход. Само на първо, четене – през изминалия сезон излезе информация за скандал между Алегри и Бонучи, скандал въпреки клишето „ние сме професионалисти“ няма как да не се отразил на това решение.

Друг, важен момент е синът на Бонучи – Матео, който бил диагностициран с тумор, както стана известно след Евро 2016 т.е магар и негласно Бонучи, сподели , че няма желание да напуска Италия – нещо което е комбинация с рекордната заплата за Серия А от 7 млн евро е достатъчен мотив да подпише с Милан.

„Новите в Ювентус“

Ювентус, „прибра“ Хуан Куадрадо след като досега беше собственост на Челси и играеше за “биаконерите“ под наем. Другите „сигурни“ попълнения са Федерико Бернардески (40 млн евро, Фиориентина), Меди Бенатия (17 млн. евро Байерн Мюнхен), Дъглас Коста ( 6 млн евро наем от Байерн), Матия Де Шильо ( 12 млн. евро Милан ), Родриго Бетанкур (10.5 млн евро Бока Хуниорс). Както виждате, футболисти за който не можем да кажем, че Ювентус ще бъде по-неконкурентоспособен – напротив, продължава да бъде фаворит за спечелването о на „скудетото“

Ювентус шампион – 1.66 в bet365

Рома

Рома беше отборът, който успя по най-добрия начин да се „възползва“ от загубата на звездата на Наполи – Гонсало Игуаин, заемайки второто място в „Серия А“. Отборът от „вечния град“ изпревари, макар и само с 1 точка третия Наполи, нещо без особена практична стойност – и двата отбора ще участват в Шампионска лига.
Като цяло, очакванията са сезона за свързани и с трансферната политика на Рома – ако отборът успее да запази състава си, ще бъде в добра позиция за атака към върха. В началото на летния трансферен прозорец, спекулации пращаха звездата на отбора – Един Дзеко в испанския колос – Реал Мадрид.

За съжаление на многобройните фенове на този отбор, ще трябва да отбележим че новите са тях не са чак толкова добри – Мохамед Салах е играч на Ливърпул срещу 35 млн евро, Антонио Рюдигер се върна обратно в Челси, дефанзифния полузащитник – Леандро Паредес пое към руския Зенит.

„Новите в Рома“

„Римляните“ успяха да си осигурят услугите на Рик Карсдорп и се възползваха от откупната стойност Лоренцо Пелегрини. Рома да стане шампион на Серия А, се котира на 5.50  в другия популярен букмейкър betfair.

Наполи

Неаполитанци“ засега някак си успяват да се „скрият“ от шума на летния трансферен прозорец. Отборът от южна Италия, според нас ще бъде основния претендет за титлата, а защо не и следващия шампион за следващия сезон на „Серия А“? Всички „данни“ за това са налице – стабилен треньор в лицето на Маурицио Сари, запазено ядро от футболисти – няма напуснали лидери на отбора, както предходната година (Гонсало Игуаин). Голмайстора на отбора Дрис Мертенс засега остава и през новия сезон.

„Новите в Наполи“

След като отбелязахме, че тази година Наполи, няма да има проблем (поне засега) с ключови футболисти, отборът успя да се подсили с нови такива. „Малките магаренца“ привлякоха сръбския национал Никола Максимович за сумата от 17 млн.евро от Торино и Марко Рог от Динамо Загреб. Двамата солидни футболисти с балкански темперамент, който със сигурност ще са от ползва в предстоящите битки от „Серия А“.

Наполи, да стане шампион в „Серия А“ за сезон 2017-2018 може да заложите при коефициент 2,65 в winbet

Милан

Клубът от Милано, определено не изживява най-добрите си времена. Последните години, за твърде „бедни“ откъм постижения за отбор от ранга на Милан. Последно „скудето“ записано във витрината отборът е от далечната 2011 година. Надеждите на феновете на този отбор за свързани с новите собственици – дългогодишния собственик Силвио Берлускони, продаде контролния пакет акции на Росонери Спорт Инвестмънт Лукс, като новия Президент на клуба е Ли Йонгхонг. По-този начин 31 годишната „ера Берлускони“ приключи.

Трансферния прозорец в Милан, започна с трудности. Без да влизаме в подробности, едва ли сте пропуснали „сагата“ около новия договор, на най-обещаващия млад вратар в Серия А, а може би в в Света – Джанлуиджи Донарума. В крайна сметка, Милан успя да задържи бъдещия заместник на съименика си – Буфон, що се отнася до вратарския пост в „скуадра адзура“

„Новите в Милан“

Безсъмнено това е най-активния италиански отбор на трансферния пазар. Очакванията за „пачки“ към момента се оправдават, клубът по-сравнително официални данни вече е похарчил над 165 млн евро. Както вече, споменахме „росонерите“ успяха да си осигурят услугите на един от най-добрите защитници – Леонардо Бонучи, друг важен момент е осигуряването на стабилен вратар в лицето на Донарума. В състава „акостираха“ също Андре Силва (32.30 млн от Порто), Андреа Конти (21.3 млн евро от Аталанта), Хакан Чалханоглу (19 млн от Байерн Леверкузен), Матео Мусачио ( 15.3 млн от Виляреал) и други.

Ако Милан е „твоят“ бъдещ шампион, вземи коефициент 7.00 от bwin

 

Финални думи за сезон 2017-2018 в „Серия А“

Несъмнено ни очаква един доста по-интересен сезон. Отборите, който ще се борят за „скудедото“ определно са повече на брой, по-подготвени. Обичайният заподзрян за шампион на „Серия А“ остава Ювентус, но коефициентът за това е по-вече от нисък. Ако, трябва да заложим за бъдещият шампион на Серия А още през август бихме избрали Наполи !