Прогноза за Казахстан – Грузия

Казахстан - Грузия

Прогноза с анализ за Казахстан – Грузия

Казахстанският футбол продължава със своето развитие в редица отношения. И колкото и необичайно да звучи, българска кръв е неизменна част от целия този прогрес, като става на въпрос основно за присъствието на Станимир Стоилов. Той направи истински фурор с Астана като превърна отбора в такъв с който редица европейски тимове бяха принудени да се съобразяват, а впоследствие реши да приеме предложението на местната федерация и да оглави националния отбор на страната.

Казахстан

Само преди седмица същата тази федерация направи допълнителни промени в начина на провеждане на местното първенство изцяло по искане на Станимир Стоилов като го отмести с една седмица напред във времето, за да осигури необходимото на бившия треньор на Астана.

Неговият отбор е поставен в група D, което е равносилно на най-слабата и точно това го поставя в толкова добра позиция, че дори да мисли за спечелването й. Както е известно по регламента на новата надпревара, само първият от всяка една група ще има шанс да стигне до по-лесно класиране за финалите на задаващото се европейско първенство, а точно това е нещо, от което Казахстан има нужда.

Подобно постижение, направено по обичайния път – при преодоляване на квалификационната група, ще е много, много по-трудно за Стоилов и неговите футболисти, така че точно Лигата на нациите ще е приоритет номер едно. Още на старта съперник е Грузия – един много посредствен национален отбор, който през последните години беше победен от кой ли не.

Грузия

Другите два тима в групата са тези на Латвия и Андора, така че макар букмейкърите да не го демонстрират много отчетливо, Казахстан е фаворит номер едно за завършване на първата позиция. От огромно значение обаче ще са резултатите от първите двубои, така че възпитаниците на Стоилов ще направят всичко по силите си, за да стигнат до победата.

Откакто пое националния отбор на страната, родният треньор не се радва на някакви значими успехи и това не е толкова изненадващо на фона, че той все още не е постигнал първата крачка, която стоеше в основата на всичките му постижения на клубно ниво – стабилизиране на изявите в отбрана. Измина много време от последната контролна среща, която беше спечелена с 3:0 срещу Азербайджан и със сигурност Стоилов е внесъл необходимите корекции в своя отбор. Той не изглеждаше никак лошо и в приятелската среща с родния национален отбор, загубена от казахстанците с 2:1.

Броени дни преди това те триумфираха срещу Унгария с 3:2, като имаха сериозни пропуски в отбрана. Те ще изчезнат още в задаващото се домакинство на Грузия, като работата на Стоилов ще започне да се отплаща.

От почти година насам „кръстоносците“ избираха изцяло неособено амбициозни съперници за своите контроли като в това число влизат: Кипър, Беларус, Малта, Естония и Литва. Във всяка от тези срещи беше постигнат много добър резултат, но накрая дойде и контролата с Люксембург, която беше загубена с 1:0 и така отново негативите взеха връх. Приликите между Казахстан и Грузия са очевидни и просто няма да има с какво някой от тези два тима да допринесе за направата на голова фиеста.

Прогнозата е за дефанзивен футбол и малко голове.

първенство:Лига на нациите
двубой: Казахстан – Грузия
прогноза: Под 2.5 гола
коефициент: @1,53 в betfair
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.531.501.53