Катар – Аржентина

прогноза: 2 (-1.5АХ) @ 1.90

Катарците, които изненадващо са част точно от тази надпревара (при положение, че тяхната локация въобще не е в пределите на континента), играят все по-добре и по-добре.

Това, че нямат игровия блясък на голяма част от останалите тимове, най-вече в тази надпревара, които се наслаждават на футбола и понякога правят така, че тази забава на терена да изглежда по-лесна, отколкото всъщност е, не им пречи да постигат и добри резултати. Момчетата на Феликс Санчес демонстрираха много голямо желание да се представят по най-добрия начин и поне дотук определено го правят, въпреки че спечелиха само една точка.

Санчес е един от малкото селекционери в тази надпревара, които разчитат на подобна формация на игра. От самото начало той залага на 3-5-1-1 (с известни измененя по време на първия двубой). Неговият тим въобще не изпада в „глуха защита“, каквито бяха първоначалните предвиждания. Той беше готов за надиграване както срещу Парагвай (където дори навакса пасив от 2:0, за да стигне до 2:2), така и срещу Колумбия. Срещу парагвайците, момчетата на Санчес дори направиха така, че да имат превъзходство по отношение притежанието на топката. В никакъв случай те не са отбор, който следва да бъде отписван, изправяйки се дори срещу Аржентина, но точно в този случай, трите точки са без алтернатива за „гаучосите“, които са много близо до записването на поредна срамна страница в своята история. Пропуснат ли да се поздравят с победата, те ще са на прага на отпадането, като в такъв случай ще имат необходимост от нещо нечувано, при което Япония и Еквадор да си направят един самоунищожителен равен резултат. Дотук не се видя по някакъв начин тази несъмнена класа в редиците на Аржентина да е определяща, но точно когато тя трябва да изиграе своята роля, това ще се случи.

  1. „Гаучосите“ имат страшно много фигури в редиците си, които са в състояние с едно-единствено отиграване да им донесат победата. Такива са: Лионел Меси, Лаутаро Мартинес, Ло Селсо, Пауло Дибала, Де Пал и др. Момчетата на Лионел Скалони ще оставят несполуките в досегашните два двубоя на заден план и ще са преобразени, за да изнесат най-силната си среща и да продължат участието си в турнира.