Анализ за Хартс – Селтик

Най-зрелищният сблъсък от шотландското първенство тази вечер ще е между тимовете на Хартс и Селтик.

Хартс

„Сърцата“ отправят все по-сериозен поглед към върховите места в класирането, но въпреки това продължават сравнително често да допускат грешни стъпки и заради това на този етап са 5-и в подреждането. Те имат много добри футболисти и могат да направят следващата крачка, поглеждайки към изкачването си с поне едно място напред, като за целта трябва да стигнат до добър резултат още срещу Селтик. Това може много трудно се случи и с оглед на сериозния спад в изявите им през последните седмици. Те не спечелиха нито един от последните си 3 сблъсъка и натрупаха сериозно изоставане от 3-ия – Абърдийн.

При други обстоятелства техните шансове за направата на изненада срещу Селтик щяха да са минимални, но сега не са точно такива. Настъпиха много размирни периоди в редиците на противника или по-точно часове след като през последните 48 стана ясно, че техният треньор – Брендън Роджърс ще се завърне в английската Премиършип, за да поеме отбора на Лестър Сити.

Селтик

Селтик отреагира по възможно най-бързия начин като се свърза с Нийл Ленън и без много преговори той прие предложението да се завърне начело на тима. Последният имаше един отличен период начело на „детелините“, а поемайки тима при аванс от цели 8 пункта пред второто място, просто не се вижда как няма да се завърне с титла още през този сезон.

Селтик разполага с футболисти, които са с няколко класи над всички останали в първенството и този коефициент от 1.53 за тяхна победа в тази визита е повече от добър. Рано-рано за поредна година „детелините“ ще погледнат към титлата и ще си я подпечатат, а след като през изминалата седмица отпаднаха и от „Лига Европа“, вече могат да гледат единствено към това си начинание. По-рано през сезона те размазаха Хартс с 5:0 и знаят много добре как да го направят отново.

Този случай ще е поредният, в който „детелините“ да не оставят никаква възможност на противника си и да грабнат трите точки.

 

прогноза: 2 @ 1.53