Обоснована прогноза Хамбургер – Холщайн Кийл

Прогноза за Хамбургер - Холщайн Кийл

Обоснована прогноза за Хамбургер – Холщайн Кийл

Когато се споманава футболният Хамбургер Шпортферайн веднага в съзнанието на футболните запалянковци в страната изниква дългогодишната слава и престоят му на най-високо ниво. 55-годишната авантюра с Първа Бундеслига намери своя край точно на 12-и май когато приключи и последният – 34-и кръг на сезон 2017/18 – с победа, но всъщност с много горчив привкус.

Хамбургер

Накратко, само в няколко изречения ще пресъздадем случилото се: по подобие на всеки от последните няколко сезона, така и през миналия, тимът от Севера започна посредствено, губейки двубой след двубой, за да се стигне до средата на сезона, когато все по-често започнаха да се прокрадват мненията, че той не е достатъчно силен, за да направи чудото от предходните няколко години и отново да се спаси.

Треньорът Бернд Холербах просто не намираше какъвто и да било начин да вдигне своите и те натрупваха поражение след поражение. Последният отчаян ход за намиране на пътя в правилната посока беше направен през март тази година с назначаването на Кристиан Тиц. Няма да е прекалено ако го наречем магьосник с оглед на стореното от него за тима само в рамките на два месеца. Дошъл във възможно най-неприятния момент, той го преобрази, макар да дебютира със загуба (от Хофенхайм).

Последва геройски заключителен марш към спасението и въпреки това трите победи в рамките на последните четири кръга се оказаха недостатъчни. Така приказката на Хамбургер в Първа Бундеслига приключи, поне засега, но бъдете сигурни, че още през този сезон отборът е готов да погледне обратно към елита.

Кристиан Тиц беше оставен на поста си, което е и най-нормалното нещо на света, така че Хамбургер вече има виждане за това около кого да гради завръщането си на най-високо ниво. Изпадането доведе със себе си и желанието на много от най-добрите футболисти да напуснат в посока по-големи тимове. Това се случи с Уолъс, Лука Валдшмид, Андре Хан и Боби Ууд, които останаха в Първа Бундеслига с тимовете на Фрайбург, Аугсбург и Хановер.

Само за един футболист от ново привлечените пък беше платена трансферна сума – за Халед Нари от Гройтер Фюрт (около милион и половина евро), а други трима дойдоха като свободни агенти: Хайро Сампейро, Кристоф Мориц и Мануел Винцхаймер.

Холщайн Кийл

Редица 20-годишни футболисти от дублиращия състав бяха привикани в първия и не е изключено някои от тях да получат шанс още срещу Холщайн Кийл. Когато заговорихме за последния тим, то на дневен ред изниква яростното дерби на Севера, което се заражда.

Близостта между Хамбург и Кийл (като градове) е много сериозна, като липсва само някой тим от Бремен или Рощок, за да се затвори Бермундския триъгълник в Северна Германия.

Не измина много от старта на дългия път на Холщайн Кийл сред професионалистите и феновете на тима с радост все още си спомнят онзи последен кръг от сезон 2016/17 когато техните любимци спечелиха срещу Халешер у дома и запазиха второто си място в третия ешелон, което им донесе промоцията.

Не им отне много, за да погледнат и още по-високо в облаците като само година по-късно бяха на прага на Първа Бундеслига, но загубиха плейофите с Волфсбург за последното място в елита.

Така при всяко едно положение Холщайн Кийл е в ролята на РБ Лайпциг отпреди няколко години, като в рамките на няколко сезона прави истински чудеса. Въпреки, че букмейкърите дават много малки шансове на тима да си тръгне с точков актив от Хамбург, това не е невъзможно.

Движещата му сила, стояща в основите на всичко постигнато, определено беше играта в атака, но задаващият се случай ще е по-различен и ще изисква различен подход. Значението на резултата от откриващия кръг, започването на едно ново голямо регионално дерби и завишените очаквания са все фактори, които ще повлияят негативно върху изявите на двата отбора в предни позиции.

 

 

първенство: Германия – Бундеслига II
двубой:Хамбургер – Холщайн Кийл
прогноза: под 2.5 гола
коефициент: @2.03 в winbet

Статус:?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент2.02.032.05