Германия – Мексико – анализ

Германия - Мексико

Прогноза под/над 2.5 гола за Германия – Мексико

Германия открива Мондиала със сблъсък с Мексико, който беше квалифициран като задаваща се рутинна победа. Този толкова млад тим на Бундестима не се нуждае от кой знае какво противопоставяне, за да се пропука. Достатъчно е съперникът да се затвори в своята половина, да затвори всички постаъпи към вратата на Очоа и останалото като нищо може да се получи, още повече във фазата на елиминациите.

Индивидуалностите на немците не са това, което бяха преди години. По никакъв начин този им тим не е в състояние да се сравнява с онзи от последното световно. И въпреки това, „Бундестима“ отново е фаворизиран от всички. Той не беше никак убедителен в подготвителните си проверки преди Мондиала, като така и не съумя да стигне до победа в цели 5 срещи. Записа поредни ремита срещу Англия, Франция и Испания, след които отстъпи на Бразилия и Австрия.

Като изключим последния, всички останали съперници бяха от топ-ниво, така че изборът за тези контроли е бил напълно умишлен от страна на Льов. Той е пожелал да види своите как действат в така наречените напечени ситуации, когато им се противопоставя някои от колосите в света. Резултатите бяха покъртителни, а липсата на победа най-много да даде своето негативно отражение върху облика на тима в първите минути на Мондиала.

Германия няма да бъде никак убедителна и най-отчетливо това ще се види през първите 45 минути срещу коварните „ацтеки“. Осорио взе и този път голямата фигура, намираща се вече в залеза на кариерата си, Рафа Маркес. На 39 години той отстъпи титулярното си място, но въпреки това и от пейката има с какво да помогне на своите. Големите надежди се възлагат на Гуардадо и Джовани Дос Сантос, които са с най-много навъртяни участия с националния екип. Ключова ще бъде и ролята на Хавиер Ернандес – Чичарито, който обаче срещу Германия няма да попадне в центъра на вниманието.

Откриващият двубой ще протече противно на предвижданията, че Германия ще стигне до разгромен триумф. Тимът на Мексико ще действа със събрани линии и ще ограничи до абсолютния минимум свободните пространства за съперниците, а точно в такава ситуация Германия ще се почувства дискомфортно. Изненадата ще се превърне в реалност, като предвижданията за смазваща победа с 3:0 или повече за немците изобщо няма да се изпълнят и в откриващата им среща на първенството резултатността ще се окаже ниска, продиктувана от добре организираната дефанзивна линия на „ацтеките“.

прогноза: под 2.5 @ 2.00 в efbet
Статус:Печели