Анализ за Фейенорд – Екселсиор

Фейенорд - Екселсиор

Прогноза за Фейенорд – Екселсиор

Фейенорд се доближи до величието, което беше преди няколко десетилетия и то съвсем наскоро – преди два сезона, когато спечели титлата на страната.

Фейенорд

Опитът за нейна защита обаче беше тотален провал, като максимумът, до който тимът се добра, беше четвъртото място и то при внушително изоставане от първия, с което си гарантира и участие в „Лига Европа“. Последното беше нещо мимолетно и на практика вече приключи, тъй като през изминалата седмица тимът не намери път към направата на някакъв велик обрат срещу Тренчин след като загуби в Словакия с гръмкото 4:0.

Реваншът се разви по равностоен начин и приключи така – 1:1, с което холандците отпаднаха рано-рано от европейските турнири. От тук насетне тимът ще насочи цялото си внимание към изявите в Ередивиси, които са жизненоважни за неговото развитие.

Второ поредно оставане извън голямата тройка ще е гигантски удар както за тях, така и за многобройните им запалянковци. С това отпадане от европейските турнири пред Джовани Ван Бронхорст се яви един истински ребус, който още в близките седмици трябва да реши.

Като се добавят и няколкото проблеми по отношение на избор на футболисти още за двубоя с Екселсиор, задачата му става още по-трудна. С трайни контузии са: Джеремая Сейнт Юс, Ренато Тапия, Николай Йоргенсен и Ясмин Аюб. Ридешиано Хапс е аут до декември, а Жан Пол-Боетиус е с наказание от един двубой.

Въпреки това Фейенорд разполага с необходимото, за да излезе на своя „Де Куйп“ и да постигне една разгромна победа срещу един от най-удобните съперници в лигата. В редиците на тима са футболисти от калибъра на Робин Ван Перси, Стивън Бергхауз, Тони Вилхена, Йенс Тоорнстра и др.

Екселсиор

Това, което ще се яви като допълнителен стимул за тях, е фактът, че Екселсиор е един от градските съперници и всичко това означава, че на хоризонта е поредното ротердамско дерби. Гостите са в период на сериозни промени, като назначаването на Адри Полдерваарт за треньор преди малко повече от месец ги предвещаваше. С него дойдоха и редица нови футболисти и тимът в никакъв случай не е сработен.

Това беше видяно и в откриващия кръг срещу Фортуна Ситард, когато се считаше, че все пак трите точки ще бъдат спечелени, но това така и не се случи, като срещата приключи при 1:1. Точно преди визитата си на „Де КуйпЕкселсиор има обезпокоителни новини, изразяващи се най-вече в това, че от 2010-а година неизменно инкасира по минимум 3 гола на този стадион, а в рамките на последните си 4 визити на него губеше с разлика от същия брой (два пъти изоставайки с 3 гола и по веднъж с 4 и 5).

Върхът в това отношение дойде при последното съперничество – през тази година, когато Фейенорд се наложи с гръмкото 5:0 малко преди да вдигне титлата. След няколко то провала през последната седмица, ротердамският колос ще се завърне към успехите с изразителна победа в домакинството на градския си съперник.

 

първенство:Холандия – Ередивиси
двубой:Фейенорд – Екселсиор
прогноза: Фейенорд -1.5 с азиатски хендикап
коефициент: @1.62 в борсата betfair
Статус: ?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.621.601.62