Анализ за Евертън – Арсенал

Евертън - Арсенал

Обоснована прогноза за Евертън – Арсенал

Евертън

Евертън си остава крайно неспособен да демонстрира някакъв траен прогрес и да запише една от характерните за най-силните тимове в страната серии от 4-5 поредни победи. В последно време ако не друго, то се забелязва много чувствително подобряване конкретно в един показател при „карамелите“ и това е играта им в отбрана.

Допуснали гол във вратата си само в един от изминалите 5 кръга, те се наслаждават на една от най-силните си серии в хода на кампанията и се доближават все повече до това да завършат в горната половина на класирането. Единствено това ще е в състояние да спаси поста на Марко Силва, в противен случай, както все по-често се шуми на „Острова“, той ще бъде освободен.

Евертън продължава да е отбор без идентичност, а точно Силва е един от треньорите, които са в състояние да му я придадат. Трябва обаче да му бъде гласувано още известно доверие преди резултатите да завалят, а не се знае дали подобно нещо ще се случи. Възходът на тима, двете поредни победи в последните кръгове и завръщането в Топ 10, са изцяло в полза на португалския мениджър и като цяло на развитието на Евертън. Голямата дилема пред него е тази дали ще е способен да подобри изявите на тима в собствената половина и да се стигне до запазване на все повече „сухи“ мрежи, а през последния месец се получи огромен възход точно в този аспект.

Арсенал

Арсенал също е в много силен период като за първи път от дълго време се озова на 3-то място в класирането. Когато играта на „артилеристите“ потръгне, то те вкарват за забавление. В противен случай обаче срещат известни затруднения, а на „Гудисън“ по-скоро да се случи нещо подобно и да не са така безупречни, отколкото да стигнат до разгромна победа. За разлика от предходните сезони, под ръководството на Венгер, при Емери имат един огромен проблем, който излиза все по-често на преден план.

Продължават да са страшно неспособни в опитите си да стигат до добри резултати и във визитите си като са спечелили едва 5 от 14-те си в първенството. По-рано през сезона срещнаха известни затруднения срещу „карамелите“ като ги пречупиха едва след почивката и то само с 2:0 като така беше сложен край на серията от 4 поредни съперничества, в които и двата тима се разписват.

Ще продължи да се изгражда една нова последователност от сблъсъци между Евертън и Арсенал, като блясъкът да остане на заден план, а головете да станат все по-малко.

първенство:Англия – Висша лига
двубой:Евертън – Арсенал
прогноза:под 3.5 гола
коефициенти: коефициент 1.50 в MelBet
Статус:Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.501.501.50