Прогноза за Емполи – Рома

Емполи - Рома прогноза: под 2.5 гола

Обоснована прогноза Емполи – Рома

Емполи записа първата си победа още в откриващия кръг и с това изчерпа всичко позитивно до момента. Последваха редица разочароващи представяния от тима и нито една победа в следващите 6 кръга и напълно закономерно се стигна дотам, че не след дълго зоната на изпадащите се превърна в единственото убежище за него.

Емполи

Задава се повече от сериозно предизвикателство в лицето на Рома, което като нищо може да направи положението за домакините още по-тежко. Не се вижда никакъв блясък в тяхната игра и ако останат настрана Киево и Фрозиноне (първите с много сериозни организационни проблеми, а вторите – с недостатъчно качествени футболисти), то със сигурност Емполи е един от най-застрашените отбори.

Дотук тимът вкара едва 5 гола, което е крайно недостатъчно за нещо по-сериозно, а като се отчете, че го стори на два пъти в откриващия кръг, то в следващите 6 се разписа едва 4 пъти.

Една победа срещу Рома ще изстреля домакините много напред в класирането, но коренно различен е въпросът дали изобщо подобна е възможна при положение, че съперникът им е от толкова висока класа. Римляните изпитаха потресаващи затруднения в представянето си в първите няколко кръга и напук на всичките звезди с които разполагат след като спечелиха, по подобие на Емполи в първия кръг, последваха 4 сблъсъка без нито една победа.

Рома

Най-накрая намериха себе си и това се случи на собствения „Олимпико“ където триумфираха срещу Фрозиноне и Лацио, а броени дни след така сладката победа в дербито на Рим попиляха и Виктория Пилзен в „Шампионска лига“. Точно при това положение Рома се намира на върха на окрилението, но гостуването на Емполи в никакъв случай няма да е толкова лесно, колкото всички очакват.

Домакините много добре осъзнаха, че с действия в атака няма да могат да впечатлят, тъй като не разполагат с необходимите изпълнители и така им остана да прибегнат до другата възможност – подобряване на изявите си в отбрана. За пореден път те ще излязат с петима в отбрана, точно както техният треньор Андреацоли структурира своя състав и в последните няколко кръга.

Пред тях неизменно действаха трима, а така ще е и срещу Рома и на практика срещу тази близка линия от отбраняващи се футболисти ще е много трудно за римляните да стигнат до така важния ранен гол в сблъсъка. Последната победа на Емполи срещу Рома е преди 11 години и не изглежда особено реално точно сега тази серия да бъде приключена. Равенството обаче е изцяло в обсега на възможностите на домакините.

Дефанзивната им игра ще ги остави в играта много дълго време и ще приведе срещата към такава с не повече от два гола.

първенство: Италия – Серия А
двубой:Емполи – Рома
прогноза: Под 2.5 гола
коефициент: @2.70 в бетфайр България
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент2.702.702.70