Дунав Русе – Витоша Бистрица

Този сблъсък между Дунав Русе и Витоша Бистрица е първият от двата помежду им в една от ранните фази на директните плейофи за оцеляване в елита на страната.

Дунав Русе

Драконите“ определено не правят най-добрия си сезон на най-високото ниво в страната след като първо останаха във втората осмица, а след това така и не съумяха да се преборят за завършване на 3-та позиция в своята група „Б“, което щеше автоматично да е равносилно на оцеляване в елита на страната. Заелият въпросното място следваше да играе директни плейофи (по подобие на тези) на разменено гостуване с Верея, но след събитията от последните 24 часа и изваждането на старозагорския тим от родния елит, навярно ще се поздрави с директно оцеляване.

Въпеки многобройните дискусии в средите на родния футбол, това не изиграва никаква роля около тима на Дунав Русе, който така или иначе следваше да демонстрира качествата си и да затвърди мястото си в елита. Справи ли се със съпротивата на Витоша Бистрица в два двубоя на разменено гостуване, то оставането в А група ще стане факт, така че следва да се каже, че русенци зависят вече само и единствено от себе си. Много трудно обаче те ще могат да стигнат до някаква разгромна победа срещу играещия все по-добър футбол тим на Витоша. Прогресът в редиците на бистричани е много малък, но в същото време и много голям.

Следва да се дискутира представянето им още от дебютния сезон в елитан а родния футбол – предходния, което беше потресаващо. Тогава техният точков актив беше отчайващ и беше истинско чудо, че се спасиха – единствено благодарение на формата на провеждане на първенството. Година по-късно, те имат много повече точки на сметката си, като в същото време изглеждат и много по-добре от чисто игрова гледна точка.

Витоша Бистрица

Този тим на Витоша Бистрица е в пъти по-добър от миналогодишния като изглежда готов да се противопостави и на много по-сериозни съперници от този на Дунав Русе. Росен Кирилов направи така, че тимът му да подобри страшно много изявите си в отбранителен план, а това е основното, до което следваше да се стигне, за да може да се мисли за ново оцеляване в елита на страната.

Витоша спечели 3 от последните си 5 двубоя в елита на страната, но това не следва да се приема с особено голяма еуфория от феновете на тима след като две от тези победи бяха срещу потресаващия тим на Верея. Другата обаче определено следва да се приеме с приповдигнато внимание след като дойде в домакинството на силния тим на Етър с изразителното 3:0.

Много, много рядко точно Витоша Бистрица вкарва много голове – 3 или повече, а в един толкова важен двубой, като този с Дунав Русе, на фона на възможностите си, не следва да се разпише в най-добрия случай повече от веднъж. Този сблъсък между Дунав Русе и Витоша Бистрица ще е повторение на вчерашния между Ботев Враца и Славия, като все пак резултатността може и да е малко по-висока от нулевата, но не по-голяма от 2.5 гола.

първенство:България – Първа Лига
двубой:Локомотив Пловдив – Етър
прогноза: Под 2.5 гола
коефициент: @1.70 в Казино Palmsbet
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.701.701.70