Футболен анализ за Дармщад – Борусия Дортмунд

Дармщад - Борусия Дортмунд - прогноза

Обоснована прогноза за Дармщад – Борусия Дортмунд

Не е ясно какво се случва с доскоро безупречния тим на Борусия Дортмунд. Изведнъж стана така, че „заваляха“ неприятности от какъв ли не род.

Първо дойде раздялата с Юрген Клоп, която определено разтърси клуба. Може би обаче основната причина за сътресенията в „жълто-черните“ не е тази понеже след идването на Томас Тухем тимът продължаваше да се справя на висота и да защитава честта и името си както подобава.

Не измина много до идването на тази кампания, която се заформя да бъде най-слабата за „жълто-черните“, съдейки по резултатите им в Първа Бундеслига.

Все по-чести са случаите, при които те се препъват срещу съперници, които изобщо дори не се доближават до класата им. Само 9 от изиграните 19 шампионатни сблъсъка бяха спечелени от момчетата на Тухел, което означава, че те са с успеваемост по-ниска от 50%. Освен това се забелязва и регрес по отношение на резултатността им.

Обамеянг не спира да вкарва, но той е единственият футболист на тима, който е в състояние регулярно да осигурява отбелязване на попадения. Самият той на няколко пъти намекна, че в най-скоро навярно ще се стигне до спекулирания му трансфер в Реал Мадрид. В средата на тази седмица пък от Борусия официално заявиха, че ще искат 70 млн. евро за нападателя и всичко това засили още повече слуховете, че трансферът му в „кралския клуб“ е все по-близо. Това води към нова доза неприятности за тима на Борусия Дортмунд, който е притиснат до стената и трябва да показва шампионския си нюх в такива мигове.

Взимането на победата срещу Дармщад е без алтернатива и всичко това отново в няколко насоки на мисъл. Основната е свързана с това, че при нова грешка и то срещу един от най-слабите отбори в лигата – Дармщад ще доведе до още по-големи сътресения и изоставане от конкурентите за местата в Топ 3. Другата е, че само след няколко дни Борусия Дортмунд има ангажименти в „Шампионска лига“ и взимането на победа непосредствено преди това ще е ключово за повишаването на настроението в съблекалнята. Има и известни позитиви за момчетата на Томас Тухел, които определено загубиха от увереността си с изминаването на кръговете.

Липсата на поражение в последните 4 визити в лигата говори добре, но от друга гледна точка – спечелиха само една от тях. Въпреки това те остават един от сравнително добре представящите се отбори извън дома си в Първа Бундеслига, а взимането на всичките точки от гостуването на Дармщад може да ги изкачи още по-напред в класацията. Неубедителната игра на Борусия Дортмунд продължа, а тогава какво да кажем за тима на Дармщад – възможно най-слабият в цялата лига.

Със своите едва 9 точки той е все по-близо до завръщането си във втората дивизия. Странно е, че Дармщад премина този период на адаптация към футбола на най-високо ниво, справяйки се много добре, а сезон след това – няма нищо общо с показавания доскоро добър футбол. Този тим има само 9 спечелени точки и за да се измъкне от зоната на изпадащите изпитва необходимост от удвояване на актива си. Не се вижда начин, по който Дармщад да остави неприятностите зад гърба си и да постигне второ поредно спасение. На всичко отгоре последният в таблицата няма да може да използва четирима от футболистите си в домакинството на Борусия Дортмунд.

Олиник със сигурност отпада от сметките им, а триото Сулу, Безяк, Хелер ще премине през късен медицински преглед. Борусия Дортмунд също ще трябва да се съобрази с няколко контузии на свои футболисти. Свен Бендер получи травма в глезена, която го лиши от шансове за участие в предстоящия двубой, а до последно под въпросителна ще са Пишчек, Мор, Роде, Ройс и Шмелцер. Навярно Марко Ройс все пак ще попадне в разширения състав и в определен миг от двубоя ще може да помогне на тима си.

По-загуби се блясъкът на онзи изумителен тим на Борусия отпреди известно време, макар че футболистите са почти същите. Наличието на удобен съперник ще позволи на Борусия Дортмунд да изиграе един от най-силните си двубои през сезона и да стигне до изразителна победа.

Прогноза: Борусия Дортмунд -1.5
Коефициент: 2.08 в efbet
Статус: Загубен