Прогноза за Чешке Будейовице – Спарта Прага

Чешке Будейовице

Чешке Будейовице има златен шанс да направи една от най-силните си срещи през последната година и най-накрая да се поздрави с голям резултат срещу съперник от най-висока класа в страната. Тимът се пропука още в първия си двубой, губейки изненадващо от Опава у дома с 1:0, но след това се наложи във визитата си на Словачко с 2:0 и така потегли в желаната посока.

През миналата година Чешке стигна до една победа срещу Спарта Прага, но тя беше в контролен двубой с 2:1, така че е със занижено влияние върху случващото се в това съперничество през последните години.

Последният случай, в който Чешке Будейовице се поздрави с победата срещу този опонент датира от 2010-а година, когато на своя стадион се наложи с 1:0.

Спарта Прага

От тогава до днес Спарта Прага неизменно печели, като стигна до победата във всеки от последвалите 8 двубоя с този съперник. Все по-често през последните години резултатността в това противопоставяне е висока, така че не е изключено и сега да е така. Това, което обаче със сигурност ще спъне гостите и няма да им позволи да разгърнат най-доброто от качествата си, е че няма да могат да разчитат на повече от половин дузина от своите футболисти, които са контузени.

В този дълъг списък влизат: Фридек, Дрхал, Дочкал, Пулкраб, Виндхайм, Панек, Кадлец, Юлис и Бен Хаим. Това със сигурност е голям проблем за треньора Вацлав Жилек, който ще започне с 4-5-1, прибягвайки до това да разчита на по-голяма сигурност в средата на терена. Той ще заложи на: Нита, Ханушек, Коща, Стетина, Сачек, Хлужек, Канга, Крейчи, Хашек, Плавшич и Козак.

Липсата на толкова голям брой футболисти със сигурност ще изиграе своята роля и няма да позволи на Спарта Прага да разгърне най-добрия си футбол като ще получи и подобаващ отпор от страна на съперника.

първенство:Чехия – Чешка лига
двубой: Чешке Будейовице – Спарта Прага
прогноза:Чешке Будейовице +1.5
коефициент: @1.50
Статус: ?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.501.501.50