Чехия – България

Уефа Евро 2020

Прогнози за Евро 2020

Чехия

На „Дженерали Арена“ в Чехия съперничеството ще е между местните любимци и нашите „лъвове“. Едва ли има фен на футбола, който да наблюдава спорта и най-вече националните отбори на отделните страни, и да не знае това, че този на сегашните домакини е в момент на голяма криза. Няма да е пресилено да се каже, че същата тази страна удари голяма греда с назначаването на Ярослав Шилхави.

Той не изглежда като точният човек, който да изведе тима до нови висини. Пропадането на подопечните му срещу Англия и допуснатият разгром с 5:0, като резултат, е нещо, все по-рядко срещано във футбола на толкова високо равнище, което до известна степен затвърждава казаното малко по-рано.

Много изненадващо беше, че същият този Шилхави каза, че просто не знае какво да очаква от националния отбор на България в предстоящия двубой, а това е нещо недопустимо.

България

Наистина има много изменения както в чисто игрови аспект, така със сигурност и в тактически в редиците на родните национали, след като Красимир Балъков пое поста от Петър Хубчев, но и при това положение, не се вижда как за толкова кратко време ще бъдат въведени някакви огромни изменения в игровата нагласа, така че със сигурност Шилхави следваше да спомене нещо различно.

Точно в този двубой родните национали ще играят по начина, по който играеха и при Петър Хубчев – без много атаки, без много блясък и добре окомплектовани в собствената половина. Много трудно за чехите ще е да пробият бетона пред наказателното поле на нашите, така че прогнозата, която ще видите малко по-долу, е най-добрата в случая. Има някакви наченки за това с какви състави ще играят двата тима, но със сигурност ще има страшно, страшно много изненади още повече след тази треньорска рокада начело на нашите. Балъков изпрати повиквателни на някои футболисти, които нямат никаква игрова практика на подобно равнище.

Това ще повлияе и на избора му и със сигурност нито един от тях (с изключение на Мартин Минчев) няма да попадне в стартовите 11. Българите ще са много добре организирани в отбрана и едва ли ще допуснат да инкасират повече от гол във вратата си. Отвсякъде този двубой клони към малко голове, а водещите букмейкъри все още държат коефициентите за подобна развръзка около 1.70.

първенство:УЕФА Евро 2020 – квалификации
двубой: Чехия – България
прогноза:под 2.5 гола
коефициент: @1.70 в Ефбет
Статус: Губи

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.701.701.70