Обоснована прогноза Брюж – Еупен

Белгия - Дивизи яБрюж

Брюж потегли към новите предизвикателства с много висока скорост след като само преди броени дни спечели първия си трофей за сезона, надигравайки Стандарт Лиеж с 2:1 във финала за Суперкупата. Продължаващ да разчита на методите на младия треньор Иван Леко, първенецът от миналия сезон е тимът с най-големи шансове за спечелване на титлата и през настоящия сезон.

Той беше сравнително пестелив по време на трансферния прозорец и няма как да е по друг начин при положение, че настоящите му футболисти са много добре сработени помежду си и просто няма нито една логична причина синхронът им да бъде нарушаван.

Все пак се наложиха няколко минимални промени като от редиците на Брюж си тръгнаха Жереми Пербе, Никола Щорм, Дорин Ротариу, Фран Бродич и още няколко футболисти, чиято роля за благополучието през последния сезон беше минимална или дори никаква.

Много по-сериозен беше броят на новопривлечените сред които: Матей Митрович, Клинтон Мата, Луан Перес, Карло Летица, Сибе Шийверс и Матс Ритс. Цели трима от тях изнесоха брилянтен сезон в местното белгийско първенство и напълно закономерно получиха възможността да се изявяват в редиците на носителя на титлата. Митрович идва от Бешикташ, докато най-спорният трансфер е този на Перес (от бразилския Итуано).

По всичко изглежда, че точно трима от новопривлечените ще са с ключова роля през новия сезон. Това са: Митрович, Летица и Ритс, които бяха сред титулярите срещу Стандарт Лиеж в двубоя за Суперкупата. Няколко подобни попълнения, макар и качествени, и по-точно въвличането им в първия състав, са в състояние да доведат до известни сътресения в краткосрочен план, които ще се проявят в първите няколко кръга. Клинтън Мата също се очертаваше да има доста игрови минути в редиците на Брюж, но за негово съжаление получи тежка контузия, която ще го извади от футболните терени за следващите няколко месеца. Другият отсъстващ е нападателят Крепин Диата, който има същата участ. Въпреки това Брюж разполага с добре сработен отбор, който неслучайно е основният фаворит за титлата и през този сезон.

Еупен/Юпен

Юпен е един от тимовете с най-малък бюджет в цялата Юпилер лига и точно поради това беше крайно пасивен на трансферния пазар.

Привлечени бяха само няколко футболисти като свободни агенти: Хави Молина, Меган Лорен, Юлиян Шурет и Иван Яган. Най-хубавото за този тим е, че взе за треньор едно много голямо име в световния футбол, каквото е това на Клод Макелеле.

Макар да нямаше никакви познания за треньорската професия, той разполага с достатъчно сблъсъци зад гърба си, за да може да придаде необходимата увереност на футболистите си и да ги накара да играят като отбор. Единствено един от титулярните централни бранители в редиците му – Ибрахима Диао е с контузия и няма да вземе участие в гостуването на Брюж.

Всъщност този отбор на Юпен е много интересна съвкупност основно от африкански футболисти, които имат добро разбирателство помеду си и ще отвърнат подобаващо на предстоящото предизвикателство. Обичайната схема на игра 4-3-3 в този случай ще е чувствително видоизменена в дефанзивна посока и това ще доведе дотам, че Брюж така и да не намери път към противниковата врата. Гостуващият тим ще предостави инициативата на носителя на титлата и въпреки това отново няма да се стигне до разгромно поражение.

Прогнозата за под 3.5 гола в мача е сред най-добрите.

първенство: Белгия – Първа Дивизия
двубой:Брюж – Еупен
прогноза: под 3.5 гола
коефициент: @1.75 в betfair

Статус: Загубен

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.751.751.66