Прогноза за Ботев Враца – Берое Стара Загора

Ботев Враца

Ботев Враца изпрати пореден много силен сезон и след като направи прекрасно начало на сезона се възползва по възможно най-добрия начин от постигнатите резултати, за да затвърди мястото си в елита. Тимът беше озарен от привличането на Валери Божинов и точно заради него направи истински фурор в началото на кампанията. След като той потегли в посока столичния Левски, тимът на врачани започна да изпитва огромни проблеми в нападението си и загуби головия си усет, а това доведе до загуба на мястото във водещата шестица.

Все пак тимът на Сашо Ангелов си подпечата мястото в елита и то по един лесен начин след като завърши на едно от първите две места в групата си от втората осмица, което само по себе си му гарантира оцеляването. От там насетне, врачани имаха възможност пред себе си да си осигурят и участие в „Лига Европа“, но още на първото стъпало се препънаха – срещу столичния Славия след като загубиха в реванша след продължения с 1:0. Не е нещо особено обичайно, но точно в края на предходния сезон тимът на Ботев Враца навлезе в безумно силна серия.

Той не допусна нито една загуба в рамките на последните си 10 двубоя като регистрира редица прекрасни резултати, но така и не стигна до възможност за участие във финалния плейоф за участие в евро-турнирите след като се пропука срещу Славия, но и в този случай не претърпя поражение (в рамките на редовното време, губейки с вече споменатото 1:0 в рамките на допълнителните 2 по 15 минути). Една от най-силните черти на Ботев Враца в рамките на предходния сезон беше свързана с изявите на собствения стадион. Много трудно момчетата на Сашо Ангелов ще запазят тези си позитиви и през новия сезон.

Берое Стара Загора

В рамките на идната кампания по-скоро те да са част от битката за оцеляване, отколкото в тази за завършване във водещата група от тимове. Точно противоположното е в сила за старозагорците от Берое, които продължаат да се развиват. Нагласите са, че в рамките на този сезон те ще са все по-сериозен фактор в битката за водещите места. В никакъв случай в едно такова съперничество като това между Ботев Враца и Берое Стара Загора няма да се стигне до някаква футболна фиеста, което едва ли ще е изненада.

прогноза: под 2.5 гола @ 1.65