Борусия М‘Гладбах – Борусия Дортмунд

Борусия М‘Гладбах - Борусия Дортмунд

Анализ с прогноза за срещата от немската Бундеслига, между отборите на Борусия М‘Гладбах – Борусия Дортмунд

Предстои ни да се насладим на атаки без край в съперничеството между Борусия М‘Гладбах и Борусия Дортмунд. Още повече, че двата тима ще прибегнат до мотото „всичко или нищо“ в този сблъсък.

Дори трите точки няма да са от толкова голямо значение за тях на фона на непрестанните им грешки и загубата на шансове за достигането до поставените цели.

Жълто-черните“ отпаднаха много рано от спора за титлата, а даже няма да се доберат до второто място. Третото започва все повече да се изплъзва от обсега им, но вчерашното реми между Кьолн и Хофенхайм отваря възможност най-накрая да бъде превзето, а тимът на Нагелсман да застане на четвъртото място.

Единствено трите точки ще доведат до тази рокада в зоната на директно участие в групите на „Шампионска лига“. Момчетата на Тухел изживяха една тежка седмица, приключила с отпадане от същия този турнир. Въпреки поражението от Монако в Германия с 2:3 нагласите бяха, че Борусия е способна да се надигне.

Нищо подобно, загуба и в реванша и отпадане след общ резултат 6:3. Деморализирани, футболистите на младия специалист, трудно биха могли да изкопчат пълния комплект от точки точно от „Борусия Парк“, но при наличието на голаджия от калибъра на Аубамеянг и това не е изключено.

Старата песен ще бъде изпята на нов глас и по подобие на последните два директни спора между тези два тима, отново темпото ще бъде свръх високо, а головете ще изобилстват. Би било огромна изненада ако и двата тима не се разпишат в сблъсък като този. Малко преди да настъпи края на този толкова слаб сезон за Борусия Мьонхенгладбах и Борусия Дортмунд, двата тима все пак ще зарадват феновете на красивия футбол с изнасянето на един грандиозен спектакъл на „Борусия Парк“.

Прогноза: Гол/Гол @ 1.55 betfair

Статус: Спечелен