Берое – Лудогорец – обоснована прогноза

Берое - Лудогорец - прогноза

Прогноза с анализ от типа под/над 2.5 гола за Берое – Лудогорец

Берое

Берое приема Лудогорец в голямото дерби на втория кръг. За разлика от предишните няколко сезона когато неизменно летният трансферен прозорец водеше до привличането на редица нови футболисти, тази година положението беше противоположно.

Вместо в добра дестинация за знайни и незнайни чужденци, Берое се превърна в продаваща страна. Раздялата с двама от най-силните легионери изобщо през последните няколко години у нас – Педро Еуженио и Карлос Охене ще даде негативно влияние върху изявите на тима, но от друга страна обезпечи бюджета за целия настоящ сезон.

Като се остави това на страна, старозагорският тим запази всичко останало – миналогодишния треньор и всички останали футболисти, както и хора от щаба. Александър Томаш е един от младите наставници в родния елит, които неведнъж са изявявали желанието си да градят съставите си около местни футболисти.

Така беше и във Верея, където беше начело преди два сезона, така е и в Берое. Той е по-скоро от онези треньори, които предпочитат просто да печелят с разлика от само един гол, вместо отборът да създава чувстивтелно повече голови положения и да допуска много грешки в отбрана, които да водят до големи провали.

Стабилизирането на отбранителната линия в спор с Лудогорец е първото нещо, на което трябва да се обърне внимание. Много трудно, даже и невъзможно е тим с рехава отбрана и дори силно нападение да се опълчи на „орлите“. Не беше и толкова назад във времето една от най-срамните загуби в цялата история на старозагорския клуб – през април миналата година когато Лудогорец тотално ги надигра с гръмкото 7:0, а по онова време начело на „заралии“ беше именно Александър Томаш.

Изглежда обаче той извлече необходимите поуки и в ответния двубой месец по-късно неговите футболисти играха като равни с равни с именитите си съперници, за да измъкнат точка от тях.

Лудогорец

Някои неща в разградските редици обаче понастоящем са много по-различни. Основното от тях се свързва с извършената треньорска рокада – Пауло Аутуори за Димитър Димитров. Много е спорно дали това ще се окаже добър или лош ход от страна на тима, като и тук факторите са не един или два. Най-същественият от тях е, че Аутуори идва от коренно различно първенство (каквото е бразилското), а неговият престой в други държави е силно лимитиран.

Не е тайна и това, че макар развитието на Лудогорец да е изумително и да заслужава да бъде давано за пример по цял свят, все още няма чуждестранен треньор, който да е постигнал нещо запомнящо се начело на тима. Неслучайно най-големите му успехи бяха точно под ръководството на български треньори.

Новият Лудогорец“ – този на Аутуори има само няколко официални двубоя от началото на сезона и е много трудно за толкова кратко време да се направят някакви заключения. Имаше някои блестящи неща, като изявите срещу Крусейдърс в Разград (макар нивото на този опонент да не може да се счита за мерило за класата на „орлите“), както и някои плачевни – изявите по време на двубоя с Етър Велико Търново.

В последния случай самият бразилец добави като извинение, че неговите футболисти са били насочили мислите си към двубоя с Мол Види от „Шампионска лига“, а какво да кажем сега за срещата с Берое, която идва точно между двата най-важни сблъсъка от престижния евро-турнир и то след неособено успешна първа среща за тях. Не се изключва вариант, при който Аутуори да съхрани силите на най-важните си футболисти и да гласува доверие на някои резерви за тази визита с Берое.

Всъщност резултатът от нея дори да се окаже негативен, то тимът ще си остане най-сериозният фаворит за спечелване на титлата, докато допускането на грешка срещу Мол Види ще доведе до шумен провал за целия сезон на тима. В изминалите няколко сблъсъка Аутуори правеше редица ротации, които ще са налични и срещу Берое. По този начин отделните звена така и не могат да се сработят и рано или късно това ще изиграе много неприятна роля.

Томаш разчита на същата схема на игра, на каквато и Аутуори, така че всеки от 10-те полеви футболисти за всеки от двата тима ще има съперник в своята част от терена и няма да има голяма свобода да владее топката.

Прогнозата

Точно в този случай разградчани се чувстват уязвими. Всеки от халфовете и нападателите в техния състав разполага с отлични индивидуални умения и изгаря от желание да дриблира и финтира, а за да се случи това е необходимо на първо време топката да е негово притежание, а след това да няма опонент наоколо. Неотдавна имаше серия, в която 7 от 8-те двубоя между двата тима бяха под линията от 2.5 гола, а тя намери своя край със споменатото 7:0 преди малко повече от година.

Точно в този случай Берое ще е много по-равностоен на Лудогорец и не е изключено срещата да се реши от реализирането на един-единствен гол.

първенство: Първа Лига
двубой:Берое – Лудогорец
прогноза: под 2.5 гола
коефициент: @2.00 в betfair
Статус: Спечелен

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.951.902.00