Барселона – ПСЖ

Барселона - ПСЖ - прогноза

обоснован анализ за Барселона – ПСЖ

Цяла Каталуния тръпне в очакване на домакинството на Барселона. Още вчера треньорът на най-големия тим в областта – Луис Енрике се закани на парижани, казвайки, че неговите футболисти могат да се върнат в играта и от тази ситуация, като дори са способни да отстранят опонента.

Самият Енрике акцентира върху това, че футболистите му могат да вкарат 5-6 гола на ПСЖ, но не обърна особено внимание на играта им в отбранителен план, която става все по-сериозен кусур. Барселона няма време за губене в реванша и точно от това ще бъде продиктувана и стартовата единайсеторка на испанския специалист.

Тя ще е в характерното за него 4-3-3, лесно прекрояваща се в 3-4-3, като ще е още една идея по-изнесена напред – дълбоко в противниковата половина. За първи път от години насам ПСЖ ще изпита преса, каквато не е виждал. Веднага отправяме поглед към отбранителната линия на парижани, която ще е съставена от характерната четворка Курзава, Кимпембе, Силва, Орие. Личи едно много сериозно име в нея – това на този толкова стабилен бразилски централен бранител Тиаго Силва.

Не същото обаче може да се сподели за останалите футболисти около него. Курзава е с много офанзивна нагласа и в редица случаи играе дори по-напред от стоящия пред него флангови състезател. Това няма да се случи в идния сблъсък поради една причина – дълбоката преса на Барселона, която буквално ще натика ПСЖ в собствената половина. Другият краен бранител на парижани – Сърж Орие е най-непредсказуемият футболист в състава. Той се забърка в грандиозен скандал с предишния наставник Лоран Блан като изказа много остро мнение по негов адрес.

Кимпембе е последният от четворката, като той е един много голям млад талант, който въпреки това няма да е на висота на „Камп Ноу“. Много рядко му се е случвало да играе в такива големи сблъсъци и това ще се превърне в ключа към несполучливото му представяне срещу Барселона. Със сигурност казаното дотук е изцяло негативно за формацията на Унай Емери, а добавяйки, че един от най-важните футболисти – Анхел Ди Мария до последно ще е под въпрос, то феновете на парижани не могат да са спокойни за класирането на своя любим тим въпреки аванса от 4:0 след първия двубой.

Добрата форма на топ-реализатора – Единсон Кавани може да ги радва. Ключово за развръзката на идния двубой ще е това кой от двата тима ще отбележи първия гол. Намери ли някакъв начин да го стори, тимът на Емери ще си подпечата класирането. В противен случай обаче може да стане много, много интересно. Първо насочваме внимание към състава на Енрике, а след това и към значението на първия гол.

Няма никакво съмнение, че той ще е безкрайно агресивен, целящ вкарването на ранен гол. Единственият начин, по който Барселона може да се закрепи в спора с ПСЖ, е да вкара гол до 20-та минута и то без да допуска такъв във вратата си. Вниманието ще е насочено изцяло към офанзивата на „каталунците“, която този път вече е задължена да сработи и то в най-кратки срокове. Това трио може много и ще ни го демонстрира в най-важния миг от кампанията.

Суарес, Неймар и Меси са неизменна част от стартовия състав, така ще е и в реванша с ПСЖ. Добрата форма на аржентинския маестро му дава шанс за сетен път да се прояви като най-важния футболист на тима, като точно той ще излезе на преден план и ще поведе своите. Това е и основният довод да предположим, че Меси ще е първият реализатор в реванша, което се оценява с коефициент точно 3.75.

Още по-добър избор е аржентинецът да вкара гол в срещата (което пък е с коефициент 1.53). Барселона настрои светлинното табло за домакинството на французите с главозамайващите триумфи срещу Селта Виго и Спортинг Хихон – с 5:0 и 6:1. Поглеждайки последните 7 домакинства виждаме вкарани 5 или повече гола в цели 4 от тях, което със сигурност вдъхва надежди на каталунците за направата на чудото.

Парижани отстъпиха в последните си две визити на Барселона с по 2 гола разлика, а безспорно ако някой им предложи това да се случи и във визитата на Барселона, веднага биха приели и то на драго сърце. Такава възможност обаче не съществува и всичко ще бъде решено в задаващите се безкрайно интригуващи най-малко 90 минути на „Камп Ноу“. Реваншът ще е нагледен пример, че това да притежаваш състезатели от най-висок калибър в редиците си е много важно във футбола и както са отписвани от не един или двама специалисти, изведнъж „каталунците“ могат да се надигнат и да изненадат всички.

Прогнозата за триумф на Меси и компания с два или повече гола разлика се оценява много високо и е сред топ-изборите за ответния сблъсък с ПСЖ. По-рано беше отбелязано, че друга добра алтернатива е аржентинецът да вкара гол в срещата.

Прогноза: Барселона -1.5
Коефициент:2.15 в bet365-link
Статус:Печели