Барселона - Ливърпул

Обоснована прогноза за Барселона – Ливърпул

Барселона – Ливърпул

Определено този ще е не само по-очакваният, по-драматичен и по-велик от двата полуфинала, той ще е този, който ще събере погледите на целия футболен свят. Без значение дали всъщност сте фенове дори на някой от вечните врагове на участващите в задаващото се титанично съперничество, ако сте фенове на футбола и най-вече на красивия такъв, то задължително следва да го наблюдавате.

Барселона

Барселона имаше своите разколебавания по-рано през сезона и въпреки това все още има много добра възможност пред себе си да спечели не един (след като само преди няколко дни добави поредна титла на страната във витрината си), а всичките 3 възможни трофея. Не след дълго „каталунците“ ще играят финал в турнира за купата на страната, а в европейските турнири са само на две крачки от голямото отличие, така че, разколебаването им отпреди няколко месеца изглежда на заден план.

Барселона обаче има един проблем, който в този случай ще се види много ясно. От дълго време насам тимът изпитва затруднения когато играта на Лионел Меси не потръгне и аржентинецът бъде опазен от противниковите защитници. Имайки много сериозен отпор насреща точно в този случай, като все още дилемата пред Клоп е на кой да гласува доверие до стожера в центъра на своята отбрана – Върджил Ван Дайк, Барселона и в частност Меси няма да са така убедителни, както в последно време.

Ливърпул

Ливърпул вижда много добре каква е ситуацията и след като благодарение на някакъв сходен на този подход, който очакваме да видим и срещу Барселона, отстрани Байерн Мюнхен още в първото голямо изпитание в плейофната фаза, отборът е на път да се утвърди като дългогодишен участник в заключителните етапи на този толкова силен европейски клубен турнир.

Миналата година той достигна до финала и въпреки, че го загуби, извлече много от него, за да се стигне дотам, че година по-късно да е развил играта си в нападение и да е изградил една от най-силните защитни линии в целия свят.

Изненадващо е, че при толкова изравнени изходни позиции, даваното предварително предимство на Барселона за записване на победа в първия двубой и снижаване на коефициентите до 1.80, са все по-сериозни.

Въпреки това това ще остане така само до първия съдийски сигнал и няма да се пренесе на терена като действията там ще са напълно равностойни, ако не и в по-голяма част в полза на гостите, така че избраната прогноза изглежда като най-добрата в случая.

първенство:Шампионска лига – 1/2 финал
двубой:Барселона – Ливърпул
прогноза:Ливърпул +0.5 или Х2 с двоен шанс
коефициенти: коефициент 2.00 в Winbet
Статус:Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент2.002.002.00