Футболен анализ за Атлетико Мадрид – Леванте

Атлетико Мадрид - Леванте

Футболна прогноза с анализ за Атлетико Мадрид – Леванте

Атлетико Мадрид прави пореден добър сезон и ако останат настрана няколкото груби грешки, които отборът допусна в Примера, представянето му е наистина на ниво. Понастоящем изоставането спрямо върха (където се намира Барселона) възлиза на точно 5 точки, което оставя всички шансове на „дюшекчиите“ дори да стигнат до титлата.

Атлетико Мадрид

При положението, в което се намират „каталунците“, макар вече да имат изграден аванс, е напълно възможно да се стигне до някаква подобна голяма изненада. Барселона въобще не е в най-доброто си състояние, а само след две седмици се задава и месец февуари (през който обичайно записва най-слабите си резултати), така че Атлетико на дневен ред трябва да спечели оставащите си срещи от месеца и най-малко да запази изоставането си от Барселона на 5 пункта, а през февруари да погледне и към съкращаване (ако до тогава не го стори).

Много интересно е това колко голяма всъщност може да е разликата между нападенията на намиращите се на първо и второ място в класирането като Барселона има реализирани впечатляващите 50 гола, а Атлетико е „само“ с 26, като при всичко това разликата помежду им е едва 5 точки. Напълно нормално е това, че защитата на „дюшекчиите“ е в пъти по-добра от тази на „каталунците“, като до момента инкасира 13 гола (а водача в класирането е с 20 по този показател). Все по-рядко Атлетико Мадрид започна да стига до разгромни победи, а точно в момента има нужда от една такава, още повече, че съперникът е много удобен.

Леванте

Леванте направи голям удар срещу Барселона през седмицата когато спечели с 2:1 в първата среща от осминафиналите в турнира за купата на краля. Само няколко дни след гостуването на „Уанда Метрополитано“ следва и реваншът, така че няма да е изключено Леванте да отпише това гостуване на Атлетико и да предпочете да съхрани силите си за така важния реванш с Барселона.

Още повече, че само два от последните 9 госта на Атлетико Мадрид успяха да се разпишат във вратата на Ян Облак като това бяха Атлетик Билбао и Барселона.

В 5 от случаите „дюшекчиите“ спечелиха с хендикап, а с всичко казано дотук и при този коефициент за такава развръзка, прогнозата за изразителна домакинска победа е повече от добра.

 

прогноза: 1 (-1.5АХ) @ 2.05