Арсенал Тула – Динамо Москва

В самото начало на кампанията в руското първенство Арсенал Тула и Динамо Москва ще влязат в това толкова сериозно съперничество. Парадоксалното в случая е, че точно с мач помежду си те приключиха предходната кампания, а жребият беше непреклонен като им отреди да се изправят отново един срещу друг в самото начало на настоящата.

Ако не друго около тези тимове (и най-вече около този на домакините), то последният им двубой със сигурност все още се помни от страна на многобройните фенове на този толкова велик спорт след като завърши при 3:3. Той все пак беше един от онези, които нямаха никакво значение за формирането на крайното класиране, така че тимовете просто имаха възможността да се разкрепостят и да се отдадат на зрелищния футбол.

Много изненадващо ще е ако подобно нещо се случи в предстоящото им противопоставяне, което идва в самото начало на новия сезон, а както е известно, то е от огромно значение за потеглянето в една или друга посока в хода на целия сезон.

Арсенал Тула

Тимът на Арсенал Тула в никакъв случай не е сред най-класните в дивизията. Той разчита изцяло на отборните си действия и точно те му донесоха най-големите успехи в рамките на последната кампания след като същият този тим завърши на последната позиция в шестицата на Премиер лигата и така си гарантира участие в „Лига Европа“, което беше нещо доскоро немислимо за него.

Арсенал Тула много трудно може да задържи подобно ниво на представяне и едва ли през настоящия сезон ще е какъвто и да било фактор в първенството. Динамо Москва е на другия край като е едно от най-изявените имена в руския футбол и дълги години участваше неизменно в европейските турнири. Незнайно как се стигна до едни много тежки времена за тим с подобна класа като той изпадна, но все пак не след дълго се завърна на най-високо ниво, а по всичко изглежда, че в скоро време ще се доближи все повече до най-добрите си години.

Предсезонната подготовка беше повече от добра за московчани, които ще се надяват на добър резултат още в откриващия си мач за сезона. Имайки насреща съперник като Арсенал Тула, в чиито сблъсъци рядко падат много голове, не се вижда начин да се стигне до повторение на събитията от последното противопоставяне, завършило при 3:3.

прогноза: под 2.5 гола @ 1.50 – Печели