Англия – Шотландия – обоснована прогноза

Англия - Шотландия

Обоснована прогноза за Англия – Шотландия

Няма как да няма драма в такова съперничество – два отбора със сходни традиции, географско положение и обичаи излизат един срещу друг на зеления килим, за да премерят сили – 11 срещу 11. Приликите помежду им са изцяло извън футбола, а обръщайки се единствено към великата игра ще забележим, че разликите са много, много повече.

Близостта с Англия и добрите взаимоотношения с нея са една от основните причини „шотландските бойци“ все пак да имат добър избор за националната си формация предимно от футболисти, които се подвизават в английския елит. Англия не е онова футболно страшилище от близкото минало и въпреки това продължава да изглежда внушително.

Опитът и рутината са основните точконосители на „трите лъва“, които с какъвто и състав да играят, разполагат с огромни качества, и печелят срещи, наподобяващи предстоящата, по рутинен начин. След скандалните разкрития за бившия селекционер – Сам Алардайс се стигна до раздяла, а на мястото му начело на „трите лъва“ застана Гарет Саутгейт. Не се знае дали големият Гарет желае тази работа за постоянно или целите му са свързани просто с това да стабилизира тима и да го класира на Мондиала в Русия. Което и от двете да е, Англия едва ли ще се пропука в идното домакинство.

Трите лъва“ имат все по-сериозен избор в офанзивната си линия, имайки на разположение всеки от: Даниел Стъридж, Хари Кейн, Тио Уолкът, Джейми Варди и Маркъс Рашфорд. Изборът на Саутгейт за полузащитата падна върху: Адам Лалана, Ерик Дайър, Рахийм Стърлинг, Андрос Таузенд, Уейн Руни, Джордан Хендерсън, Джеси Лингард и Джак Уилшър. Най-любопитната повиквателна е на последния, който през миналата кампания беше твърда резерва в Арсенал, а месеци по-късно вече е част от националната селекция. Под рамката на вратата навярно ще застане Джо Харт, а освен него бяха повикани и наслаждаващия се на изумителна форма Том Хийтън, както и колегата му от Съндърланд – Джордан Пикфорд.

Толкова много първокачествени футболисти изброихме в редиците на англичаните, но нито едно от тези имена не буди толкова голям интерес, колкото новината,  че Уейн Руин ще изведе тима с капитанската лента. От другата страна – Гордън Страхан изпрати повиквателни на Крейг Гордън, Джак Хамилтън и Дейвид Маршал, като може би първият ще стартира под рамката на вратата.

В отбранителната линия на шотландците бяха селектирани Лий Уолъс, Калъм Патерсън, Стивън Кингсли, Грант Ханли, Гордън Гиър, Крис Бера, Ръсел Мартин и Чарли Мългрю. В средата на терена прогнозите са да видим петима футболисти изцяло от английската Премиършип – Икечи Ания, Джеймс Морисън, Роберт Снодграс, Дарън Флетчър и Джеймс МакАртър, докато в атака най-вероятният титуляр е Стивън Нейсмит от Норич.

В групата за срещата са още и Лий Грифитс, Крис Мартин и Стивън Флетчър. С последното казано се потвърждава точно това, което упоменахме по-рано, а именно, че сравнително богатия избор на футболисти за шотландците се дължи до огромна степен на териториалната им близост с Англия и най-вече на наличието на Премиършип там. И двата тима ще имат мигове на превъзходство в този толкова очаквам на „острова“ сблъсък, който може да отвори широко вратите на англичаните към спечелването на групата.

Трите лъва“ триумфираха в 6 от последните 7 сблъсъка със съседите си и имат всичко необходимо, за да спазят традицията. Конкретно в този случай англичаните ще са безкомпромисни и ще спечелят с чувствителна разлика домакинството си на митичния „Уембли.

Супер коефициент в Ефбет онлайн.

Прогноза: Победа за Англия с азиатски хендикап -1
Коефициент 1.60
Статус: Печели
Резултат:3-0