Анализ за Алавес – Леванте

От години насам Алавес и Леванте минават за част от отборите, борещи се винаги за оцеляване в елита. Много редки, направо епизодични, бяха случаите, в които някой от тях имаше възможността да погледне към нещо повече, осигурявайки си спасението кръгове преди края. Също така не е за пренебрегване и това, че и едните, и другите, имаха престой в Сегунда дивисион, който понастоящем е зад гърба им.

Алавес

Не се очертава някой от тях да потегли в низходяща посока след края на сезона, макар за Леванте това все още да не е сигурно. Този отбор от Валенсия въобще не е толкова далеч от зоната на изпадащите, колкото му се иска, като дистанцията възлиза на едва 4 пункта. Преимуществото му е, че всички останали тимове зад него вече изиграха двубоите си от кръга, така че спечели ли нещо от визитата си на Алавес, то ще се превърне автоматично в увеличаване на дистанцията. Всичко това и само загатва защо този сблъсък е безкрайно важен за гостите.

Трите точки за тях ще са в състояние да направят така, че да се изкачат с цели 3 места напред в подреждането с което да се изравнят по точки с 10-ия – Ейбар. Това ще означава и огромно увеличаване на разстоянието спрямо зоната на изпадащите, така че значението на развитието на двубоя въобще не е толкова маловажно за тях, колкото беше определено в различни медии.

Алавес беше причисляван към застрашените преди началото на сезона, а направи истински фурор в изминалите кръгове. Воденият от Абелардо тим обаче най-накрая попадна в една по-дълга криза, от която едва ли ще излезе толкова лесно поне в близките кръгове. Пораженията от Хетафе, Райо Валекано и Реал Мадрид нанесоха сериозен удар по амбициите на тима като в същото време за всичките 270 минути той не намери и веднъж противниковата врата на който и да било от съперниците си.

Букмейкър Ефбет с нови коефициенти

Преди двубоя с Леванте

Абелардо продължава да играе със своята 4-5-1 с: Пачеко, Дуарте, Марипан, Лагуардия, Вигарай, Джони, Уакасо, Пина, Гарсия, Бурги и Калери. Преди кръг – в домакинството на Райо той прибегна до нещо по-различно, като заложи на 4-4-2 с Калери и Бастон в нападението, но не получи необходимия резултат и се върна към стария си начин на игра. Той продължава да редува двете формации като в последно време нито една от тях не помага за записването на някакъв позитивен резултат, а и срещу този си съперник от втората половина на класирането головата немощ ще продължи.

Приемайки Леванте – тим, намиращ се чувствително по-назад в класирането, възможността за спечелване на точки е много добра.

Въпреки тази толкова голяма разлика в класирането между отборите, техните възможности са сравнително изравнени, така че не предвиждаме някой от тях да стигне до разгромна победа, която да е гарнирана с изобилие от голове в сблъсъка

първенство:Испания – Ла лига Сантандер
двубой:Алавес – Леванте
прогноза: Под 2.5 гола @ 1.90
коефициенти: коефициенти от ефбет България
Статус:Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.901.901.90