Прогноза за АЕК Ларнака – Левски

АЕК Ларнака

АЕК Ларнака е един много куриозен случай след като само две години след създаването си играе във вече несъществуващия турнир за купата на носителите на купи. Историята на тима не е особено богата след като той е учреден през 94-а, а за този неособено голям период от време има никак немалко участия на европейската сцена. За да завършим темата със случая, в който кипърците бяха част от вече споменатата надпревара, техният път не беше особено дълъг, но и малшансът при жребия беше налице, тъй като още в първия кръг насреща им застане не кой да е, а испанският Барселона и след 0:0 в Кипър и 2:0 в полза на „каталунците“ на „Камп Ноу“ се стигна до най-нормалната развръзка на света.

Около 15 години след това дойде и най-големият успех за АЕК Ларнака и до днес – участие в групите на „Лига Европа“ като тогава останаха последни в компанията на Шалке 04, Стяуа Букурещ и Макаби Хайфа. През миналия сезон тимът дублира това си постижение (влизайки в групите) като игра и срещу „орлите“ от „Лудогорец Арена“, завършвайки при 0:0 и 1:1 с тях. Нещо много интересно около тима на АЕК Ларнака е това, че играе домакинствата си на своя стадион, който въобще не е сред най-големите в Европа – „Йоргос Караптакис“ с малко над 7 000 места.

Левски

Левски има всички шансове пред себе си да отстрани този съперник, а още повече, че в момента се намира в едно добро състояние като все още е непобеден през сезона. Тимът е сериозно и все толкова позитивно повлиян от заставането на Петър Хубчев на треньорския пост. В много кратък срок от време той промени манталитета на футболистите и ги направи много по-отборно действащи, а точно това е нещо на което той безкрайно много разчита.

Ще ги видим в същия вид и срещу АЕК Ларнака, като определено този мач има огромно значение не само за момента, а и за целия сезон на участниците в него. АЕК Ларнака, подтикнат от това, че играе на своя стадион, ще направи по-силен старт и въпреки това ще бъде до известна степен затруднен.

първенство:Лига Европа
двубой: АЕК Ларнака – Левски
прогноза:под 2.5 гола
коефициент: @1.65
Статус: Загубен

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.651.651.65