Ето седемте тайни на букмейкърите, които с радост ви споделяме

тайните на букмейкъритеС наличието на толкова много онлайн букмейкъри, от които можете да избирате, как можете да прецените, кой е най-добрият за вас? Това не винаги е лесна задача.

Букмейкърите винаги привличат вниманието ви със страхотни оферти за нови клиенти нали? Въпреки това съществуват някои неща, които избягват да ни съобщят. Именно те могат да се окажат ключов фактор, когато избирате, на какво да залагате и с кой букмейкър.

 

 

Комбинираните залози са лоша идея

1Повечето играчи сякаш се радват на един добър залог на комбинация и това е разбираемо. Все пак, кой не би бил привлечен от възможността да спечели много пари с малък залог?

Проблемът е, че на букмейкърите се харесва афинитета на играчите към комбинираните залози. Това може би събужда съмнения у вас. А защо е така? Отговорът е много прост – от този тип залози букмейкърите генерират голяма печалба.

Всеки път, в който направим комбиниран залог, увеличаваме предимството на букмейкъра значително. Когато знаем, че то е достатъчно голямо, защо да му помагаме допълнително? За по-детайлно разяснение, включващо и математически изчисления,  ще ги разглеждаме комбинираните залози в дълбочина.

Букмейкърите ограничават печелившите акаунти

2Както всяка друга компания букмейкърите имат бизнес модел и ако даден клиент не се вписва в него, то му се налагат ограничения.Ако сте печеливш играч в определен момент ще откриете, че максималната сума, с която можете да направите залог е значително занижена.Разбира се, букмейкърите избягват да разгласяват подобна информация. Ако ви е наложено ограничение, най-вероятно ще разберете, когато се опитате да направите залог. За по-детайлно разяснение относно ограниченията на акаунтите и как можем да ги избягваме вижте подробното обяснение тук.

„Размяната“ на залози е по-добрият вариант

3Борсата за  залози или „betting exchanges, които се предлагат, например, от Betfair или Matchbook работят по малко по-различен начин от букмейкърите. При тях играчите на практика залагат един срещу друг, а не срещу букмейкъра.

Получавате по-добри коефициенти при размяна, защото няма overround от букмейкъра. Размените генерират печалба единствено чрез таксуване на транзакциите за всеки залог. В много случаи накрая получавате по-голяма възвращаемост след изваждането на таксата от общата сума. Затова, ако  не използвате „размени” за определени залози, определено трябва да си създадете акаунт в Betfair

Арбитражните залози за напълно възможни

4Чрез „арбитражното“ залагане играчите могат да генерират печалби благодарение на разликите в коефициентите, предлагани от различните букмейкъри за едно и също събитие, поради различни прогнози или поради грешка.

 

 

Така нареченият „Arbing“ е много по-лесен днес отколкото преди няколко години поради три основни причини:

  1. Oddschecker прави много по-лесно сравнението на цените, определени от различните букмейкъри за даден пазар.
  2. С голямата ликвидност на пазара, която предлага Betfair, като цяло можете да направите всякакъв залог.
  3. Има огромен набор от онлайн букмейкъри, от които да избирате.

Но къде е уловката? Винаги има уловка. Проблемът е, че букмейкърите никак не харесват идеята за „airbing“. Ако по някакъв начин усетят, че се възползвате от това, по всяка вероятност ще ограничат акаунта ви или ще го затворят.

Доколкото сме запознати, Pinnacle Sports е единственият онлайн букмейкър, който приема това. За по-детайлна информация по темата прочетете тази публикация.

Лоялността към определена компания е безсмислена

5В днешно време едва ли се случва да гледате спортно събитие без да видите някакъв вид реклама на букмейкъри.

„Известна личност“ ни казва, че трябва да залагаме с определен букмейкъри, защото „тук ни дава добра причина“.
Всичко това е безсмислено. Ако залагате само с един букмейкър хвърляте пари на вятъра.

Всеки път, когато правите залог проверявайте условията на пазара в oddschecker и просто изберете най-добрата оферта. Много е просто и определено е най-добрата практика. Няма никаква причина да продължавате да поставяте залози на едно и също място.Смятате ли, че букмейкърът ще демонстрира лоялност в замяна, когато започнете да печелите много? Няма шанс. Ще ви изключат в момента, в който преценят, че повече не им носите печалба.

Маржът или overround-ът може да бъде огромен

6Терминът „Overround“, познат още като „марж“ „juice“ и „vig“, в случай че се чудите, е печалбата на букмейкъра за дадено събитие. Много играчи не му обръщат внимание, което е грешка.

Чудили ли сте се, защо букмейкърите не показват коефициентите в проценти? Не искат играчите да виждат, колко големи са разликите им.

Нека разгледаме следния пример с данни от водещ букмейкър. Добавихме и колони със еквивалента на коефициентите в проценти:

1%X%2%Общо
BournemouthNewcastle2.1047.623.5028.573.2530.77106.96
LeicesterWatford1.8055.563.7526.574.2023.81105.94
Man UtdWest Brom1.2878.135.2519.0510.0010.00107.63

 

В колоната „Общо“ всичко над 100% е „overround“ – 6 или 7 процента е нормално, но може да бъде и по-високо.

Ако букмейкърите открито показваха тази информация можехме да сравним, кой ни дава най-добрата оферта. Но не можем нали? Как се осмеляваме да искаме възможността да сравняваме цената на една покупка!

Pinnacle Sports имат „марж“ от около 2% за повечето пазари, (добрият стар Pinnacle, a?), затова ако нямате акаунт там ви съветваме бързо да си направите точно тук.

 Бонусите могат да бъдат подвеждащи

7Не винаги случаят е такъв, но понякога офертите на букмейкърите не са толкова добри, колкото изглежда. Внимавайте да не бъдете подведени от подобни оферти.

Ако бонусът за нов клиент е голям, шансовете да трябва да превъртите определена сума в залози преди бонусът да ви бъде отпуснат също са много големи. Винаги отделяйте време да прецените, колко би струвал „overround“-ът, ако се налага да направите много залози.

Решението е винаги преди да депозирате да проверявате правилата и условията и да разберете, какво точно се изисква от вас. Ако смятате да си откривате нов акаунт отделете няколко минути и разгледайте нашата страница със сравнения на оферти за залози.