ДР Конго – Уганда

прогноза: под 2.5 гола @ 1.50

Турнирът за купата на Африканските нации започна още вчера със съперничеството между Египет и Зимбабве.

Днес футболните спектакли в страната на „фараоните“ продължават с още три противопоставяния, като първото от тях ще е между ДР Конго и Уганда. Неотдавна символичните домакини предизвикаха истински фурор в участието си в заключителната фаза на надпреварата, но в последните няколко години са в застой.

Много важно за тях е да започнат по най-добрия начин – с победа срещу един от считаните за сигурни отпадащи – Уганда и то при положение, че в тази група е точно тимът на домакините – Египет, който на свой ред е сигурен класиращ се.

Конгоанците имат някои много добри футболисти в редиците си – такива, които се подвизават в европейските първенства. В това число се включват: Жак Махома, Брит Асомбалонга, Артур Масуаку – и тримата част от английския футбол, Шансел Мбемба, Шадрак Аколо и Марсел Тисеранд, които играят съответно в Порто, Щутгарт и Волфсбург.

В редиците на Уганда има едва няколко футболисти, които се състезават на малко по-високо ниво и това са: Мугаби (Йоувил), Азира (Монреал Импакт) и още няколко, които играят във втородивизионни европейски тимове, или такива от водещите ешелони, но на по-слаби първенства.

Уганда няма да е толкова слаб в това първенство, колкото всички предвиждат. Тимът има много преспективен селекционер от европейската школа в лицето на Себастиан Десабре, който въпреки че прави първите си крачки в професията, ще остави много добри впечатления с начина си на игра.

Неговият тим ще е много добре окомплектован в своята половина, но не това е основното, с което ще спечели феновете, а с това, че на много моменти ще е напълно равностоен и няма да отстъпва по никакъв начни на утвърден съперник на континента като ДР Конго.

Този сблъсък ще е много, много равностоен и няма да предложи много голове.