Гвинея – Мадагаскар

прогноза: под 2.5 @ 1.65

Много ключов и за Гвинея, и за Мадагаскар, които попаднаха в една група, от която могат да излязат единствено като втори.

Не се вижда някакъв начин, по който някой от тях да е в състояние да оспори огромните качества на нигерийците и да завърши пред тях в крайното класиране, но нека видим какво ще се случи. За първи път от години насам тимът на Гвинея разполага с толкова сериозни изпълнители в редиците си, така че той е един от онези, които са в състояние изненадващо да се озоват в центъра на вниманието по време на този футболен форум.

Белгийският им селекционер – Пол Пут ще има на разположение: Лас Бангура (Ванкувър Уайткепс), Ибрахима Траоре (Борусия Мьонхенгладбах), Ибрахима Сисе (Фулъм), Франсоа Камано (Бордо), Симон Фалет (Айнтрахт Франкфурт), Исиага Сила (Тулуза), Мохамед Ятара (Оксер), Сори Каба (Дижон).

Всички тези футболисти се подвизават на много високо ниво, така че предизвикателството пред Пут е по-скоро това да ги накара да играят като отбор, отколкото да развива някакъв индивидуален блясък у тях.

Мадагаскарците се поздравиха с огромно постижение, каквото само по себе си е класирането за финалите на надпреварата. Точно този отбор е единственият, в който българското първенство ще има свой представител, като това е Абел Анисе от Лудогорец.

Въпреки, че има само 7 участия с националната фланелка, той изглежда като един от най-класните състезатели в целия състав. В общи линии този тим на мадагаскарците е изграден от огромна част футболисти, подвизаващи се на по-ниско ниво във френското първенство, а и няма как да е по друг начин, при положение, че селекционерът – Никола Дюпоа, познава много добре техните качества, а изборът му е силно ограничен. Символичните гости нямат особени качества в нападението си и до голяма степен ще разчитат на това да са равностойни в средата на терена.

Имайки и някакви бледи надежди за класиране, то за тях най-важното на старта е просто да не загубят, така че интригата в този мач ще е до последно, а головете ще са страшно малко.