Витоша Бистрица – Монтана

Витоша Бистрица - Ботев Враца

Обоснована прогноза за Витоша Бистрица – Ботев Враца

Витоша Бистрица

Тимът на Витоша Бистрица, който продължава да е сред най-облагодетелстваните след промяната на начина на провеждане в родния елит, отново се замесва в много големи драми на плейофите и след като точно преди година той излезе като краен победител от съперничество със същия характер, вече има известна рутина зад гърба си и по-пресен опит спрямо Монтана за това как да извлече желания резултат.

За разлика от миналия сезон, през този, тимът на Витоша Бистрица записа много по-добри резултати, спечели много повече точки, но в крайна сметка крайното статукво за него е същото – участие във финалния плейоф за оцеляване. На всичкото отгоре през тази година „бистришките тигри“ бяха облагодетелствани и от изваждането на Верея след като автоматично отстраниха старозагорския си съперник и така преодоляха на практика едно препятствие, което всъщност вече беше паднало.

Не трябва да се пренебрегва обаче това, че настоящият тим на Витоша и онзи отпреди година са едва ли не коренно различни от чисто игрови план. Въпреки, че и голяма част от футболистите в онзи състав са същите, тимът бележи сериозен прогрес като продължи да разчита на това, което многократно след появяването си в елита отбелязваше – български футболисти, голяма част от които бяха в отбора и по времето на постигната промоция.

коефициент: @1.70 в winbet

Монтана

Още преди година, когато се появи в елита на страната след като спечели промоцията от втора дивизия, тогавашният треньор на тима – Костадин Ангелов заявяваше, че отборът му ще направи всичко по силите си, за да се отнесе коректно към всеки един свой футболист и въпреки спечелената промоция, да продължи да разчита на тези, които са я постигнали. Точно това и се случи като даже в момента, както беше споменато малко по-рано в анализа, изпълнителите в редиците на Витоша са едва ли не непроменени. Този тим е един типичен пример как с неособено големи възможности, може да се постигнат прилични резултати.

Той играе много балансиран футбол, като той е ориентиран едва ли не изцяло към отбраната. Точно по този начин Витоша ще се опита да пречупи Монтана – по начин, който ще е много сходен с онзи, по който беше пречупен Локомотив София преди година.

По-дейният от участниците в този финален плейоф, ще е гостът, който обаче на свой ред също сам си създаде сериозни главоболия след като така и не стигна до разбирателство с Ферарио Спасов, а без него, положението е коренно различно. Този сблъсък ще е много, много изравнен, а попаденията в него ще са много, много малко.

първенство:България – Първа Лига
двубой:Витоша Бистрица – Монтана
прогноза: Под 2.5 гола
коефициент: @1.70
Статус: Загубен

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.701.701.70