Прогноза с анализ за Барселона – Валенсия

Барселона - Валенсия - прогноза

Безплатна футболна прогноза с анализ за двубоя на Барселона – Валенсия

Победа, равенство или загуба – в случая няма алтернатива за „каталунците“, различна от първия от споменатите резултати. Стигне ли се до такава развръзка, ще може да се отбележи, че те ще са аут от битката за титлата, а всичко това разкрива колко ключова ще е ролята на домакинството на Валенсия.

Още повече, че вчера вечният съперник „белия балет“ измъкна всичките три точки от най-трудното си останало гостуване до края на сезона – това на Атлетик Билбао и почти разчисти пътя си към титлата.

Барселона

….на няколко пъти възстановяваше позицията си в шампионата и се закрепваше в спора за върха, тук ще го направи отново. Много сериозен отличителен белег на „каталунците“ е, че се справят на високо ниво точно когато са изправени до стената. Това направиха и в реванша с ПСЖ, а няколко дни по-късно, разколебани от празненствата след победата, се провалиха в гостуването си на Депортиво Ла Коруня, за да изостанат от Реал.

В никакъв случай обаче не може да се дискутира, че титлата е предрешена или нещо подобно. На вчерашната си пресконференция самият наставник на „каталунците“ Луис Енрике заяви, че според него титлата ще се реши или в последния, или в предпоследния кръг, което породи присмех от някои фенове на Реал.

Подобен сценарий изобщо не е изключен, още повече, че в началото на април „белия балет“ играе и с Атлетико, и с Барселона където е много възможно да загуби точки. Съсредоточаваме се в извънземното домакинско представяне на каталунската машина, която спечели 9 от предходните си 10 двубоя на „Ноу Камп“, а в цели 6 от тях вкарваше най-малко по внушителните 5 гола в противниковата врата. Всеизвестно е, че когато е в настроение, тимът на Енрике прави футболни чудеса, а това, което се случи в реванша с ПСЖ, ще се помни с десетилетия.

Контузиите

… трудно могат да са някакъв фактор, възпрепятстващ силната поредица на тима, при положение, че аут от сметките остава единствено Алекс Видал, за който сезонът приключи преди две седмици. Неймар и Жереми Матьо ще преминат през късна проверка на функционалните способности, но ще са на разположение. Прогнозата ни за титулярния състав е близка до обичайния за Луис Енрике. Марк-Андре Тер Щеген е без алтернатива между гредите, като пред него в този случай младият специалист ще гласува доверие на трима бранители. Самуел Юмтити, Хавиер Масчерано и Жерар Пике.В средата на терена ще оперират Андрес Иниеста, Серхио Бускетс, Сержи Роберто и Рафиня Алкантара, а в преден план ще е до болка познатия тризъбец – Меси, Суарес, Неймар.

По-интересно е какъв ще е съставът на Воро, в който има толкова много брилянтни индивидуалности. Той е любител на по-изнесена напред формация, която отново ще е налице (4-3-3). Диего Алвеш няма как да бъде заменен от който и да било на вратата. Отбраната ще се крепи на Хосе Гая, Езекиел Гарай, Елиаким Мангала, Мартин Монтоя. Енцо Перез, Дани Парехо и Карлос Солер ще са в средата на терена, докато пред тях ще действат Мунир Ел-Хадади, Симоне Дзадза и Фабиан Орелана.

И в двете единадесеторки има страшно много футболисти с изпитан вкус към вкарването на голове. Всичко, различно от висока резултатност + победа за Барселона, ще е истинска изненада.

Все пак при това положение „прилепите“ имат необходимите изпълнители, за да преодолеят Марк-Андре Тер Щеген. Като се прибави и това, че едва ли има сценарий, по който Барселона да не вкара във вратата на Диего Алвеш, то прогноза за гол/гол е много подходяща.

Тя се оценява с коефициент от 1.75. Основният ни избор в случая обаче е „каталунците“ да се развихрят и да са с ключова роля за наличието на страшно много голове в срещата – най-малко общо 4.

 

Прогноза: над 3.5 гола @ 1.50
Статус:Спечелен