Фулъм – Тотнъм – преди двубоя

Фулъм - Тотнъм - прогноза

обоснована прогноза за Фулъм – Тотнъм

Чувства се емоцията у феновете на Фулъм, които след известно прекъсване ще могат отново да осъществят досег до едно от най-важните си дербита – това с Тотнъм. С основен принос за това е турнирът ФА къп, който дава възможност на отбори от различни дивизии да премерят сили, ако, разбира се, жребият реши това.

Нагласите за жребия бяха, че по-скоро реакциите на феновете на тима от „Крейвън Котидж“ ще са негативни, най-вече заради високата класа на опонента им. Имаше много по-благоприятни такива, които щяха да оставят много по-добри шансове на Фулъм за класиране на 1/4-финалите, но въпреки това феновете се зарадваха и на Тотнъм. И всичко това се случва напълно обяснимо. Първата от редицата причини вече я отбелязахме – голямото градско дерби.

После трябва да преминем към доброто състояние на „котиджърс“. 4-те им поредни домакински победи внасят огромен импулс в редиците им, а всичко това се дължи до голяма степен на един човек – наставника Славиша Йоканович. Той е добре познат на футболната общественост у нас най-вече от престоя си начело на столичния Левски. Йоканович изкара един много спорен период при „сините“, през който многократно от знайни и незнайни футболни деятели качествата му бяха поставяни под съмнение. Малко след това той разкри, че е специалист от много висок калибър – първо спечели промоция с Уотфорд, а сега е на път да направи същото и с Фулъм.

Котиджърс“ се възползваха от открилата се възможност и мигновено, без да се замислят, му предложиха поста. „Йока“ започна да въвежда характерните си методи и тимът на Фулъм вече практикува желания от него футбол – много атакуващо ориентиран. Точно това се харесва и на многобройните фенове на „котиджърс“, които въпреки гигантските слабости в защита на любимия си тим, са крайно доволни от работата на Йоканович. Основно благодарение на добрата си информираност и за двата отбора, ще си позволим, да направим предвиждане за стартовите им състави. Най-вероятният избор за вратарския пост е Бетинели, който неизменно заставаше между гредите във всичките срещи на тима от ФА къп. В отбрана ще действат Одой, Мадъл, Рийм и Сесеньон.

Полузащитата ще е наситена и ще включва цели петима футболисти – МакДоналд, Йохансен, Алуко, Кейрни и Пиазон. Единствен в предни позиции ще действа таранът – Крис Мартин, който специално беше съхранен от Йоканович точно за задаващия се голям двубой с Тотнъм. „Шпорите“ също ще направят редица ротации, които могат като нищо да им изиграят лоша шега и да доведат до отпадане. Огледална схема на игра на тази на Йоканович ще избере и Почетино.

Неговият отбор ще е в следния вид: Ворм, Дейвис, Дайър, Вимер, Трипиър, Уинкс, Дембеле, Сон, Ериксен, Сисоко, Янсен. Големият отсъстващ е Хари Кейн, който ще бъде съхранен за много по-важните срещи от Премиършип и турнира „Лига Европа“. Почетино се стреми да запази „свежи“ футболистите си за решителния реванш с белгийския Генк в четвъртък вечер. Още повече, че тимът му загуби визитата си с 1:0 и ще трябва в реванша да покаже много по-впечатляващ футбол, отколкото на „Геламко Арена“.

Това поражение беше второ поредно за „шпорите“, които 5 дни преди това отстъпиха на Ливърпул в дербито на кръга в Премиършип. Освен това споменатият спор с Генк беше втори пореден без реализиран гол от тяхна страна. Може да се говори за мини-криза в техните редици, която може и да се задълбочи след визитата на Фулъм. Изминаха вече почти 3 години от последното издание на това лондонско дерби, съответно и 3 години от последното участие на Фулъм в елита на страната.

С домакинството на Тотнъм „котиджърс“ ще си припомнят вкуса на футбола от най-високо ниво и като нищо могат да хвърлят една от най-големите изненади в тази фаза от турнира. Самият Димитър Бербатов, който беше част и от двата отбора, вчера сподели, че тази визита въобще няма да е лесна за Тотнъм, каквито бяха повечето мнения. Възходът на Фулъм ще бъде продължен с нова победа, която обаче да е много по-сладка от предишните 4 на „Крейвън Котидж“.

Прогноза: Фулъм 1Х или Фулъм+0.5 с азиатски хендикап
Коефициент: 1.90 в 1xbet
Статус:Загубен