Нашите съвети за безопасно залагане

безопасно залагане

10 съвета написани от експерти за безопасно залагане

Решихме да напишем нашите 10 съвета за залагане, които ще ви помогнат да намалите загубите на пари. Повече от вас залагат за забавление и наслада.

Разбира се всички започват с идеята да печелят пари от това, така започват да харчат все по-вече и повече, или използват хазарта за да „избягат“ от ежедневните си проблеми.

Ако следвате нашите съвети, ще може да играете по-безопасно.

1. Не започватайте да играете хазарт, като начин за печелене на пари

Да, ние сме писали съвети, че това е възжожно, но не от самото начало. Трябва да мине един период от година-две (може и повече), за да можете да погледнете на хазарта по-този начин. Компнаниите, които предлагат хазарт, са създадени с цел, с каквто е създадена всяка една фирма – печалба.

Те не са „проектирани“ да работят „наопаки“ – да губят пари. Може да се получи, така че харчите повече пари, отколкото получавате! Мислете за залаганията, като разход за забавление – например като закупуване на билет за кино или пък посещаване на театрална пиеса.

2. Залагайте само с пари, които можете да си позволите да загубите

Вече сме публикували този съвет на нашата страница, най-вероятно сте го чели на много много места.

Запомнете – залагайте в рамките на седмичния си бюджет за забавление, а не с парите за вашият наем, сметка или бюджета ви за кола.

3. Определете вашия лимит предварително

Преценете колко можете да губите – 10 лв, 100 лв, хиляда или повече. Дали ще са месечно или седмично това е ваше решение.

Когато загубите всичко още в понеделник или петък вечер – приемете тази загуба и изчакайте следващия си цикъл за залагане.

Ако сте спечелили, няма лошо – вземете „печалбата“ за следващ „по-лош“ период или просто я изхарчете за нещо различно от хазарт.

4. Задайте предварително ограничение

Лесно е да загубиш следа от време, когато залагаш. Задайте ограничение за време или аларма, а когато времето изтича – прекратете!

Шансовете са, че колкото повече време прекарвате в хазарт, толкова повече пари ще загубите.

5. Никога не преследвайте загубите си

Ако загубите зададения лимит на парите си и след това се опитате да спечелите част от тях преди да си тръгнете, значи наистина не сте задали лимит за пари.

Преследването на загубите ви обикновено просто води до по-големи и по-големи загуби.

6. Не играйте хазарт, когато сте депресиран или разстроен

Играйте, когато се чувствате щастливи и сте добре. Преди да го направите, бъдете честни със себе си.

Взимането на правилно решение /важи не само при хазарта/ може да е значително по-трудно когато имате неприятности или сте стресирани.

7. Балансирайте хазарта с други дейности

Не допускайте хазартът да се превърне в единствената ви форма на забавление. Защото ако това се случи, малко вероятно е да продължите да играете само за забвление и така залаганията да се превърнат в проблем. Уверете се, че хазартът далеч не едиственото ви забавление.

8. Дръжте далеч дебитната/креднита си карта

Когато излезете с приятели или правите нещо друго, оставете дебитната си карта вкъщи.

Може да седнете да гледате някой мач и след като сте „изчерпали“ лимита си за залагане, да посегнете отново към средствата които са ви нужни за нещо друго.

Това е добър начин да спазвате лимита и границите, който вече сами сте си определили.

9. Почивайте често

Хазартът може да ви „обвземе“ – да доведе до загуба на време и липса на перспектива. Внимавайте, времето е един от най-ценните ресурси, не го губете непременно в залагания.

Използвайте сезонните паузи, отидете на почивка т.е. прекарайте време без хазарт.

10. Не пийте и не употребявайте наркотици при хазарт

Вашата добра преценка е един от основните стожери, които ви помагат срещу загубата на пари.

Не е необходимо да ви напомняме, че ако употребявате алкохол и/или наркотици, преценката ви ще бъде замъглена, а това ще ви донесе едиствено финансови загуби.

Ако вече сте усетили, че „губите почва под краката си“ – имате проблем с хазарта. Прочете нашите съвети как да залагате безопасно.

В случай че ги намирате за „безполезни“ или вече и те не помагат, следващите неща които трябва да направите – да потърсите професионална помощ и да се използвайте опцията „самоизключване“, които букмейкърите като bet365 предлагат.