Site icon 5bet.eu

Прогноза за суперкупата на Италия – Ювентус – Лацио

Анализ с прогноза за Ювентус – Лацио

Началото на сезона в италианския футбол ще бъде поставено с обичайния сблъсък за Суперкупата, който изненадващо или не, тази година ще се проведе на домашна теритоия. Три години подред съперничеството между носителя на купата и този на титлата беше изнесено много, много далеч от Италия като на два пъти се проведе в Катар, а веднъж в Китай. Италианската федерация сякаш осъзна, че е редно противопоставяне от подобен калибър, което несъмнено буди неистов интерес у местните тифози, да се провежда в Италия, и през този сезон точно това ще се случи след като вече отбелязаните два финала в Катар се проведоха пред едва малко повече от 10 000 зрители. За сметка на това предстоящият двубой ще се проведе на „Стадио Олимпико“ (като всъщност това е домът на Лацио, но в случая „орлите“ са изписани втори просто поради изискванията на федерацията).

Ювентус и суперкупата на Италия

Безкраен интерес буди това, че „старата госпожа“ се превърна в неизменен участник в спора за Суперкупата след като спечели титлата във всеки от последните 5 сезона. Още по-интересното в случая е, че цели 3 от тези случаи завършиха минимум с изиграване на продължения (като в два от тях се стигна и до дузпи). Това, което има пряка връзка с предстоящия двубой, е че в двата случая за този период, в които Ювентус спечели трофея още в рамките на редовните 90 минути, имаше за съперник не кой да е, а предстоящия си съперник – Лацио.

Първият случай беше през 2013-а – на същия този стадион пред впечатляващите 57 000 зрители, а две години по-късно пред 30 000 седящи запалянковци в Шанхай „старата госпожа“ повтори същата лекция, като единствената разлика беше, че спечели с 2:0, а не с 4:0. Лацио започна да получава комплекс от съперничествата си с Ювентус и това е напълно разбираемо.

 

Обоснована прогноза за суперкупата на Италия за двубоя на Ювентус – Лацио

Последната победа на римляните срещу добре познатият им опонент дойде през 2013-а година, като в последвалите 14 сблъсъка те така и не намериха начин да се справят със съперника си. Статистиката им нанася още по-голям удар по самочувствието само с отбелязването на това, че в последните 7 двубоя със „старата госпожа“ те дори не са вкарали гол. Ювентус си остава същият – величествен, с много първокласни футболисти и жаден за успехи, докато подобно нещо не може да се каже за Лацио. Все пак не трябва да се пропуска да се вметне, че имаше известни корекции и в състава на „старата госпожа“, но в съвременния футбол те са неизбежни.

Трансферния прозорец за Ювентус

Макс Алегри обаче изразходва много разумно предоставения му бюждет. Все по-често в медийното пространство се появяваха информации, че той е влязъл в конфликт с Леонардо Бонучи и навярно това е било точно така след като централният бранител беше продаден. Той  беше изкушен от офертата на Милан, която се хареса и на клубното ръководство и беше приета. Бонучи вече се радва на много по-голяма заплата в Милан, а също така и на капитанската лента. Кингсли Коман, Марио Лемина, Симоне Дзадза, Филипо Романя, Франческо Касата, Нето и Тома Ринкон също си тръгнаха, като най-сериозна се оказа загубата на първия от изброените, който прекара предходния сезон под наем в Байерн Мюнхен, а в договора му беше залегнала клауза за откупуване срещу сумата от 18.90 милиона паунда, която беше използвана от „баварците“.

Новите в тима

В тима пристигнаха Фернандо Бернардески, Меди Бенатия, Хуан Куадрадо, Матия Де Шилио, Войчех Счензни, Родриго Бентанкур, Матия Де Шилио, Дарио Дел Фабро и Дъглъс Коста. Последният идва от Байерн Мюнхен по сходна схема с тази на Коман (осъществена в противоположна посока). Само за едногодишния наем на бразилското крило бяха заплатени 5.4 милиона паунда от Ювентус на баварския колос.

Същевременно „старата госпожа“ се възползва от една аналогична опция в контракта на Хуан Куадрадо, който прекара миналия сезон под наем от Челси и изнесе редица силни срещи. Това, което буди най-сериозен интерес около трансферното лято на Ювентус, е че след края му, тимът е на плюс с малко повече от два милиона паунда. Все още от ръководството на тима издържат на набезите на Барселона за привличане на Пауло Дибала, който се превърна в много ключова фигура в редиците на „старата госпожа“. Той сформира страхотно разбирателство с Гонзало Игуаин и Марио Манджукич в предни позиции, като точно това нападение се превърна в едно от най-добрите в целия свят.

Наказани и контузени футболисти

По отношение на контузени и наказани футболисти Макс Алегри няма особени неприятности като единствено Марко Пяца е с травма. Букмейкърите все пак отреждат нелоши шансове на Лацио за успех в предстоящия двубой на фона на крайно мрачната статистика на съперничествата. Тимът на Симоне Индзаги се раздели с един от най-важните си футболисти – Лукас Биля, който подсили Милан.

Опитвайки се да осигури подобаващ заместник тимът взе Лукас Лейва от Ливърпул за сумата от 5 милиона паунда, като само от последните две сделки се оказа на печалба с 10 милиона. В никакъв случай обаче бразилецът няма да е в състояние да замени Биля.

Типичната схема на Индзаги с трима централни бранители няма да представлява никаква трудност за „старата госпожа“, която за кой ли път ще изнесе характерната си лекция на „орлите“ и ще вдигне осмата си Суперкупа. Ако не сте фен, на италианския футбол, а харесвате испанския, ви предлагаме и другия ни анализ за Суперкупата на Испания, където сили ще премерят Барселона и Реал Мадрид.

Суперкупа на Италия

Кога: 13 август, 21:45
Къде:Stadio Olimpico
Двубой:Ювентус – Лацио
прогноза:Ювентус
коефициент:2.00 в betfair
статус:?

 

Exit mobile version