Site icon 5bet.eu

Уулвърхямптън – Евертън

Прогноза с анализ за Уулвърхямптън – Евертън

Прогноза с азиатски хендикап за Уулвърхямптън – Евертън

Последният знаков сезон за Уулвърхямптън Уондърърс в английския елит, който и до днес се помни със страшна болка от всички най-верни фенове на тима – 2011/12, когато техните любимци останаха закотвени на последната позиция вече е в историята.

Вълците“ са обратно на най-високото ниво и вече гледат смело към своето оцеляване. С няколко внесени промени спрямо миналия сезон, за които ще ви споделим по-долу, те попаднаха отново редом до най-силните в страната, но най-големите предизвикателства тепърва предстоят.

Уулвърхямптън

В английския футболен фолклор е всеизвестно, че много тимове стигат до бленуваната промоция, докато много малко извличат необходимите ползи от нея и удължават престоя си в Премиършип. От клубното ръководство заявиха, че точно това е целта пред тях и Нуно Еспирито Санто – спасението през този преходен период.

Още с встъпването си в длъжност начело на „вълците“ португалският мениджър обяви много големи цели, изискваше в отбора му да бъдат вложени сериозни суми, от ръководството го послушаха и не сбъркаха.

Само година по-късно Уулвърхямптън е в Премиършип и ще изиграе поне 38 двубоя на най-високо ниво, за да си припомни онзи позабравен вкус на подобни големи двубои.

Уулвърхямптън – трансферите

Нуно Еспирито обра лаврите и освен това получи сериозен бюджет за осъществяването на подобаваща селекция. Въпреки това на този етап той не прави нещо особено в тази посока като привлече едва няколко футболисти и то срещу неособено големи суми. Сред тях се оказаха направилият феноменален прехдоден сезон Диего Йота, който дойде от Атлетико Мадрид срещу 12 милиона паунда.

Уили Боли пристигна от Порто срещу сходна сума, докато същото е в сила и за Беник Афобе, който потегли в посока Стоук Сити. Централният нападател с двойно гражданство (английско и конгоанско) влезе в ролята на Микел Мерино (от анализа за Нюкасъл – Тотнъм), като първо беше откупен от Борнемут за 10 милиона паунда, а след това изпратен под наем в Стоук Сити за половин година с възможност за закупуване срещу неоповестена сума (която според редица източници е между 13 и 14 милиона паунда).

Грънчарите“ настояваха страшно много, за да се сдобият с правата му, като стана факт и те изказаха многократно задоволството си от привличането на нападателя. Жоао Моутиньо, Лео Бонатини, Раул Хименес, Руй Патрисио, а от последните часове и Дендонкер и Траоре допълват селекцията на Санто, докато от тима си тръгнаха: Бари Дъглъс, Бен Маршал и Джон Флат. Точно при прехода от Чемпиъншип към Премиършип ще се види едно много нагледно преобразяване на игровата нагласа на даден тим (което е рядко срещано).

Уулвърхямптън, който беше един от най-агресивните отбори през миналия сезон, ще прибегне до много по-консервативна нагласа в елита, където и опонентите са в пъти по-силни. Това ще се види нагледно още в първия двубой на тима след завръщането му на най-високо ниво.

Евертън

Насреща стои Евертън, който е един от най-амбициозните проекти изобщо на Острова. От две години насам в този тим се вкарват много, много големи финансови средства, които в близко време ще се оправдаят. Основната порция от привлечени футболисти беше направена веднага след смяната на собствеността, а през този трансферен прозорец бяха осъществени само няколко допълнения.

Най-сериозното от тях се оказа Ричарлисон, който дойде от Уотфорд срещу зашеметяващите 35 милиона паунда. Втори и същност последен в тази класация е Лука Дин, пристигнал срещу половината от последно споменатата сума от състава на Барселона.

Най-важното попълнение за тима обаче се оказа новият мениджър Марко Силва, който беше желан още преди година, но тогава поради една или друга причина нещата не се получиха (тъй като от тогавашния му тим – Уотфорд искаха страшно голяма компенсация). В никакъв случай не беше изненадващо това, че португалецът настояваше страшно силно да му бъде осигурен този многомилионен трансфер на Ричарлисон (един много голям бразилски талант, който всъщност беше привлечен и развит именно от Марко Силва в Уотфорд).

През последните часове на трансферния прозорец „карамелите“ демонстрираха много голямо желание и стигнаха до подписа на цели двама футболисти на Барселона – Джери Мина и Андре Гомеш.

По отношение на индивидуален блясък Евертън е с едно ниво над Уулвърхямптън, но пък домакинският фактор е на страната на „вълците“. На няколко пъти и по време на подготовката за новия сезон Еспирито Санто загатна, че неговият отбор ще играе много по-дефанзивно в Премиършип и това ще се види още в първия кръг.

Той се познава много добре с Марко Силва, така че едва ли ще има с какво да се изненадат. Подходът им ще е изчаквателен и като нищо техните отбори ще се приберат на полувремето при нулево реми (за което коефициеътнт е над 2.50). Прогнозата тук е за пестелив сблъсък и тотална липса на голове на старта.

първенство:Англия премиер лига
двубой:Уулвърхямптън – Евертън
прогноза: Под 2.5 гола
коефициент: @1.70 в букмейкъра уинбет при залог онлайн
Статус: Загубен

букмейкър
коефициент 1.75 1.70 1.75
Exit mobile version