Site icon 5bet.eu

Прогноза за Швеция – Англия

Швеция - Англия - прогноза

Нашата прогноза за Швеция – Англия

Швеция срещу Англия – сблъсък на съществени противопоставяния, на отборния дух, създаден от Яне Андерсон и на бляскавите индивидуалности, за които Гарет Саутгейт прави всичко по силите си да превърне в един отличен екип. И въпреки, че е сериозно подценяван, шведският тим има и своите върхови моменти в историята на футбола, като те не са никак малко.

Последният голям такъв е през същата година и в частност на същия форум, който ще се помни още дълги години от всички нас, въпросната 1994-а. Тогава точно шведите победиха нашите национали с убедителното 4:0, за да се окичат с бронзовите медали. Освен с това несъмнено голямо постижение те имат още две с които могат да се похвалят, но те са преди повече от 70 години (става на въпрос за световните първенства през 1938-а, 1950-а и 1958-а).

Последното от тях е домшно за шведите, а представянето им е на много високо ниво, като ги отвежда до последното стъпало, което обаче така и не бива изкачено. Все пак те остават втори в света и до ден-днешен това е най-големият им футболен успех на национално равнище. Това, което Яне Андерсен се опитва да пресъздаде, е именно една голяма част от отличителните белези на тимовете от далечното минало – игра в отбор и макар без някакви зашеметяващи футболисти, успехите настъпват.

Несъмнено това класиране за 1/4-финалите на Мондиал 2018 е грандиозен триумф, дори нещо повече за шведите, които в този си вид имат само един футболист, състезаващ се на най-най-високо ниво (Виктор Линдельоф от Манчестър Юнайтед). Друг отличителен техен белег е несъмнено изумителната игра в дефанзивен план. Това е отбор с много сериозен вкус към отбраната и знае как да я прилага едва ли не до съвършенство. 3 от вече 4-те изминали сблъсъка на Мондиала с участието на шведите приключиха за тях със „суха“ мрежа, като единствено „Бундестима“ преодоля Робин Олсен и отбраната пред него и то при много спорни обстоятелства.

И в тази среща шведите бяха на висота в отбрана, а головете на съперника дойдоха по един необичаен начин, най-вече първият, след като Марко Ройс направи едно много рядко срещано изпълнение по футболните терени – пращайки топката в мрежата след удар с коляно. Вторият гол падна в заключителните секунди след удар от фаул на Тони Кроос – стойностно изпълнение, при което обаче се изискваше повече от вратаря Олсен. Т

ой не се позиционира добре и нямаше добра видимост към топката, което доведе дотам, че да не спаси един на пръв поглед неособено силен удар. В останалите три случая (срещу Южна Корея, Мексико и Швейцария) „стоманените“ запечатаха вратата си. Голям удар по тях се оказа получения пореден жълт картон от Микаел Лустиг. При това положение титулярният десен бранител няма да е на разположение за двубоя с англичаните. Те на свой ред потеглиха към Мондиала без особени очаквания, а преодоляха групата си, попадайки в най-желания поток (в долната част на схемата). Там на практика няма отбор от така наречените колоси и пътят към финала на практика е отворен. Още в първото си участие на тазгодишния Мондиал момчетата на Саутгейт разгърнаха своята двойнствена природа.

Изумителни първи 30 минути, игра на неземно темпо, с бързи разигравания и създаване на около 10 голови положения, довели до вкарването на едва един гол. Паузата подейства някак разконцентриращо на „трите лъва“, които след нея сякаш не бяха на себе си и не демонстрираха и половината от това, с което впечатлиха през първите 45 минути. Не бяха далеч от това да допуснат безумна загуба на точки, като все пак Кейн ги измъкна дълбоко в продължението след гол с глава, дошъл след центриране от ъглов удар.

Последвалата втора среща беше само и единствено за Кейн и неговия вкус – слаб опонент, който бива размазан, а споменатият вкарва гол след гол. Трите на сметката на англичанина го превърнаха и в най-големия фаворит за голмайсторския приз. Срещу Белгия му беше дадена почивка и той изобщо не взе участие, а срещу Колумбия добави още един гол на сметката си (вкарвайки трета дузпа от началото на Мондиала). Англия играе никак нелош футбол, а в този си вид изглежда много „свежо“, макар да има известни пробойни. Тимът се справя много трудно срещу умело бранещи се съперници и това ще си проличи и срещу шведите. Предпоследният четвъртфинал ще е страшно драматичен като за сетен път шведите ще действат много умело в отбрана и ще са с основен принос за получаване на среща с малко голове

двубой:Швеция – Англия
прогноза: под 2.5 гола
коефициент:1.55 в winbet

Exit mobile version