Site icon 5bet.eu

Брайтън – Лестър

Прогноза за Брайтън – Лестър

Обоснована прогноза за Брайтън – Лестър

Брайтън направи първата крачка по пътя към утвърждаването си в елита и въпреки това продължава да е един от застрашените отбори през настоящия сезон. Тимът на Крис Хютън не се наслади на възможно най-доброто начало на настоящата кампания като към края на 8-ия кръг имаше само една победа и то каква – в истинско зрелище с Манчестър Юнайтед (триумф с 3:2).

Брайтън

Най-накрая отборът се отпусна и започна да разгръща качествата си, натрупвайки победа след победа, справяйки се последователно с Уест Хям, Нюкасъл и Уулвърхямптън. Спечелените 9 точки в рамките на по-малко от месец изстреляха „чайките“ много напред в класирането и върнаха настроението в редиците. Както в предишния анализ за среща на Брайтън ви споменахме, собственикът на тима – Тони Блум нито веднъж не постави под съмнение присъствието на Крис Хютън на кормилото.

Последният свърши отлична работа начело на „чайките“, която беше подобаващо оценена от най-важното лице в целия отбор и така Брайтън продължава да прогресира. Същият се чувства отлично, а футболистите продължават да демонстрират непрестанно, че застават зад него във всеки един двубой. Този отбор е едно истинско явление в английския елит – той не разполага с някакво изобилие от звезди в състава си и не прави гръмки селекции и въпреки това някак си продължава да е редом до най-добрите.

В съвременния футбол налчието на все по-сериозни суми най-вече за закупуването на първокласни футболисти продължава да е основен фактор и със сигурност до известна степен влияе дори на „чайките“.

Началото на сезона за „чайките“

Преди началото на настоящия сезон обаче за първи път Тони Блум отпусна толкова сериозни средства на Хютън, който направи необходимите трансфери и не би следвало тимът да има някакви затруднения по пътя си към оцеляването. Брайтън играе много добре и постига големи резултати най-вече в домакинствата на себеподобни. Много трудно е да се каже, че Лестър влиза в тази графа, но правейки някакво изключение на базата на моментната ситуация в лагера на „лисиците“, те могат да бъдат причислени към тази група от отбори.

Лестър

Възпитаниците на Клод Пюел по един или друг начин бяха повлияни от случилото се неотдавна със собственика на отбора. И въпреки това някак си те постигнаха никак нелоши резултати в последвалите това трагично събитие срещи – победа във визитата на Кардиф и равенство с Бърнли. Във втората среща „лисиците“ направиха много, за да стигнат до поредната си победа, но колкото и изненадващо да звучи – техните атакуващи футболисти не бяха на възможно най-доброто ниво и така и не успяха да се разпишат, за да спечелят с 0:1.

Марк Олбрайтън и Джеми Варди пропуснаха няколко много добри възможности за реализиране на гол във вратата на Джо Харт, докато Бърнли действаше прибрано в своята половина (за пореден път точно според анализа за същата среща), и въпреки това имаше възможност дори да си тръгне с трите точки от „Кинг Пауър“, се стигна до една много равностойна среща, която в крайна сметка приключи при нулево реми.

При това положение възпитаниците на Клод Пюел ще продължат да играят своя футбол, а голямото предимство за тях е завръщането в стартовия състав на титулярния централен бранител и капитан на отбора – Уес Морган. Той изтърпя много сериозно наказание за получаването на втори червен картон през сезона, но в тази визита на Брайтън ще е на разположение и ще е една от най-важните фигури. Някак си Клод Пюел успя да изгради все по-сериозна защитна линия, в която освен Морган действат Хари Магуайър, Бен Чилуел и Рикардо Перейра.

Последният направи много силна среща в миналия кръг когато непрестанно тормозеше левия краен бранител на Бърнли с непрестанните си набези и въпреки това така и не успя да направи разликата между двата тима. Въпреки че не е във възможно най-добрата си серия от резултати, отборът на Лестър изживява трагичните събития около себе си и се противопоставя успешно на съперниците си в английския елит.

Сегашният отбор на Лестър

Този отбор е един от най-силните в Премиършип и временните му несполуки няма да са в състояние да го сринат. Основната причина за това е присъствието на Клод Пюел на треньорския пост. Той избира най-добрия си състав като неговите футболисти винаги застават зад него и резултатите са налице. „Лисиците“ се стабилизираха в средата на подреждането като почти сигурно ще завършат сезона в горната половина на класирането. Това е нещо силно желано и всъщност ще бъде прието като грандиозен успех в тези тежки мигове за тях. Те имат футболисти, които са с класа над присъстващите в голяма част от останалите тимове в английския елит. Другият голям плюс за тях е това, че начело им стои Пюел.

Вероятния състав на Лестър срещу Брайтън

За гостуването на Брайтън той ще заложи на: Шмайхел, Чилуел, Еванс, Морган, Перейра, Ндиди, Менди, Грей, Гезал, Олбрайтън, Варди (като основният въпрос е с присъствието на Гезал сред титулярите). Отборът на Лестър е от много сериозна класа и всъщност настъпилите промени в неговите редици през последните няколко години са едва няколко. Футболистите, изграждащи състава, са много добре сработени и ще продължат да са на ниво и в следващите кръгове. Брайтън много трудно може да се противопостави в това отношение.

Тимът на Хютън продължава да използва много умело статичните положения като от едно такова нанесе своя удар рано-рано и в миналия кръг. Въпреки това някак си Брайтън се пропука в последвалите минути и допусна да бъде обърнат от един от най-слабите отбори в Премиършип – Кардиф, за да се стигне до крайното 2:1 в полза на уелсците след победен гол на Сол Бамба в 90-та минута.

В никакъв случай „чайките“ не са сред онези отбори, които доставят зрелища на феновете си и въпреки това последните са крайно доволни от изявите на своите, най-вече поради забележителните резултати. По отношение на индивидуална класа Брайтън дори не е в Топ 10 на Премиършип и въпреки това с лекота през последния сезон стигна до спасението си.

Прогнозата

Този отбор обича да се надиграва със съперници от нивото на Лестър като в една много голяма част от срещите си налага своя начин на игра и се стига до излъчване на краен победител само с гол разлика. Едва ли задаващото се домакинство ще направи някакво изключение. В едно такова съперничество, в което насреща излизат два тима с много сходни виждания за играта, всякаква друга развръзка освен завършек с малко голове, ще е изненадваща.

По-скоро гостите да си тръгнат с трите точки с 0:1 и в трети пореден случай да запазят вратата си без инкасиран гол, отколкото „чайките“ на Хютън да се наложат. И при противоположна развръзка крайният изход в този двубой едва ли ще е с много голове, за което коефициентите все още са много добри.

първенство:Англия – Висша Лига
двубой:Брайтън – Лестър
прогноза: Под 2.5 гола
коефициент: 1.65 в betfair
Статус:Печели

букмейкър
коефициент 1.65 1.65 1.65
Exit mobile version